מניפות תפוחי אדמה מתכון מושלם

מניפות תפוחי אדמה
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

ליהי קרויץ משתפת אותנו במתכון למניפות תפוחי אדמה.

רחוץ כ-7-8 תפוחי אדמה בינוניים עם הקליפה. לחתוך לפרוסות דקות כ33 מ"מ פרוסות לא לחתוך עד הסוף כדי שתפוחי האדמה יישארו שלמים. ניתן להניח משני צידי תפוחי האדמה שיפודים וכך לחתוך השיפודים יעצרו את החיתוך עד למטה. בקערה לשים- 4 כפות שמן זית. קורט פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית שטוחה מלח, 1 שן שום כתושה. חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק- (או 2 קוביות פטרוזיליה קפואה). 2 ענפי רוזמרין או 1/2 כפית תבלין אורגנו. לערבב הכל ולהוסיף- 2 כפות מים ולערבב. להבריש את תפוחי האדמה ברוטב הזה או בעזרת כף לטפטף על תפוחי האדמה להשתדל שיכנס רוטב בין הפרוסות. לשפוך 1 כוס מים -מדוד בכוס פלסטיק לשתייה קרה -על תחתית התבנית. -לעטוף את התבנית בנייר כסף, לאפות בחום גבוה 180 מעלות כ- 40 דקות. לאחר מכן להוציא מהתנור, לשפוך את הנוזלים לתוך קערה ולמזוג את הרוטב בחזרה על תפוחי האדמה להחזיר לתנור ללא נייר הכסף לאפייה של כ-1/4 שעה עד הזהבה.

סרטון המסביר את כל שלבי הכנת המתכון מניפות תפוחי אדמה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: