מעורב צמחוני בפיתה

מעורב צמחוני בפיתה
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למעורב צמחוני בפיתה.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למעורב צמחוני בפיתה.

מצרכים להכנת מעורב צמחוני:

חצי ק"ג כרובית מופרדת ומוכשרת
חצי ק"ג ברוקולי מופרד ומוכשר
250 גרם עדשים שחורות בלוגה של סוגת
2 בצלים בינוניים קצוצים
כף גדושה תבלין גריל עוף או תבלין על האש
פלפל שחור גרוס
מלח
2-3 כפות שמן זית
חצי כוס מים

אופן הכנה:

  1. מניחים את העדשים בסיר ומוסיפים מי ברז כך שיגיעו לגובה כפול מזה של העדשים מביאים לרתיחה ואז מבשלים למשך 20 דקות (סה"כ כולל הרתיחה) ואז מסננים מנוזלים.
  2. מחממים את המחבת, מוסיפים את השמן זית וישר מקפיצים את הבצל למשך3-4 דקות עד להתרככות.
  3. מוסיפים למחבת את התבלין גריל עוף,מלח ופלפל שחור גרוס , מערבבים היטב ומוספים את הברוקולי והכרובית וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות עד להתרככות.
  4. מוסיפים למחבת את המים ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
  5. מוסיפים למחבת את העדשים השחורות וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עדין.
  6. מתחילים בהרכבת המנה: שמים בפיתה טחינה,שמים את המעורב שהכנו, מוסיפים לפיתה פרוסות של עגבניה ומלפפון ומסיימים בזילוף של טחינה מעל ומגישים בליווי חמוצים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: