תפריט סגור

מפרום סלמון מושלם

מפרום סלמון מתכון
Booking.com

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למפרום עם דג סלמון

מצרכים למפרום סלמון:

3 תפוחי אדמה דזירה מקולפים
קערה עמוקה עם מים וכף מלח
600-700 גרם סלמון
חצי חבילת כוסברה
1 פלפל חריף ירוק (לא חובה)
1 בצל
4-5 שיני שום
1 כף מלח
4 כפות פירורי לחם

לציפוי:
3 ביצים
רבע כוס מים
1 כף אריסה או רסק עגבניות
קערת קמח

לרוטב:
גזר גלוף וחתוך
גמבה חתוכה
פלפלים חריף יבש
פלפל חריף ירוק
4 כפות רסק עגבניות
שיני שום
אריסה (לא חובה)
1 כף פפריקה
חומוס מבושל
ראש שלם של שום,מקולף וקצוץ
עלי סלרי
כוסברה
1 כף מרק עוף
מלח

אופן הכנת המפרום סלמון:

1. שמים בקערה עם מים וכף מלח משרים את תפוחי האדמה המקולפים והחתוכים כפי שמוצג בסרטון למשך 30 דקות.
2. קוצצים את הסלמון ושאר המרכיבים (בצל,שום,כוסברה,פלפל ירוק חריף) ידנית או במעבד מזון .
3. מוסיפים לסלמון את המלח,פירורי לחם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את תפוחי האדמה מהמים (לאחר 30 דקות השריה) ומנגבים מנוזלים.
5. יוצרים קציצה וממלאים את תפוחי האדמה כפי שמוצג בסרטון.
6. מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי(ללא הקמח),טובלים את המפרום שהכנו בבלילת הביצים ואז טובלים בקמח ומטגנים בשמן עמוק מ-2 הצדדים עד להשחמה.
7. מוציאים את המפרום המוכן לצלחת עם נייר סופג ומשאירים בצד.
8. מטגנים את הירקות של של הרוטב בסיר שטוח עם שמן.
9. מוסיפים לסיר הירקות את רסק העגבניות ולאחר מכן את שיני השם ואת האריסה,פפריקה,חומוס מבושל,ראש שום מקולף וחתוך,עלי סלרי,כוסברה ומערבבים.
10. מוסיפים מים לסיר הרוטב עד לגובה של סנטימטר מעל קציצות המפרום(את הקציצות נוסיף בהמשך),מרק עוף,מלח ומבשלים למשך 25 דקות.
11. מסדרים את המפרום בסיר כפי שמוצג בסרטון ומבשלים למשך 20 דקות נוספות לקראת הסוף מפזרים מעל כוסברה ומגישים מעל קוסקוס או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המפרום סלמון:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!