תפריט סגור

מקלובה הפוכה תומר תומס

מקלובה הפוכה

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למקלובה הפוכה.


מבצע מיוחד לחברי "פסיפלורה מתכונים"
מיקסר בנפח 5 ליטר 1000W של חברת "יונדאי" כולל משלוח עד הבית במחיר של 350 ש"ח בלבד
כולל שנה אחריות!!!
המלאי מוגבל ל-100 יחידות בלבד.

להזמנות חייגו עכשיו 052-7876868


מצרכים להכנת מקלובה הפוכה:

  • 1 ק"ג אורז פרסי של סוגת
  • פרוסות גזר מטוגנות
  • פרחי כרובית מטוגנת
  • פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות
  • פרוסות קישואים מטוגנות
  • פרוסות חצילים מטוגנות
  • 2 עגבניות חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים קצוצים
  • גרגירי חומוס שהושרו למשך לילה ובושלו
  • 2 כפות בהרט
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור גרוס
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 8 שוקיים

אופן הכנה:

  1. שמים בסיר את המים הרותחים,מוסיפים את הבהרט,מלח ופלפל שחור גרוס ואז מוסיפים את השוקיים ומבשלים למשך חצי שעה.
  2. מוסיפים את הבצלים הקצוצים לסיר וממשיכים בבישול.
  3. שמים בקערה את האורז ושפכים מעל בערך 2 ליטר מים חמים ומשאירים בצד למשך חצי שעה,לאחר חצי שעה מסננים מנוזלים.
  4. לוקחים סיר רחב וגבוה וחותכים נייר אפיה בגודל של מכסה הסיר ואת הנייר שחתכנו שמים בתחתית הסיר,יש לשמן מעט את תחתית הסיר לפני ששמים את נייר האפיה.
  5. לאחר חצי שעה מסננים את השוקיים והבצל מהציר שהכנו, את הנוזלים שומרים בצד.
  6. מתחילים לסדר את השכבות בסיר: קודם כל שמים בתחתית את השוקיים עם הבצל ומיישרים.
  7. בין הבצל לוקיים מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות ופרוסות עגבניות.
  8. מתחילים לסדר מעל שכבה של האורז שחלטנו(לא את כל האורז רק שכבה)
  9. מעל שכבת האורז מתחילים לסדר את פרחי הכרובית המטוגנים וגרגירי חומוס ומהדקים מעט.
  10. שמים מעל עוד שכבה של אורז החלוט ומעל נסדר שכבה של חצילים ועגבניה.
  11. נשים עוש שכבה של אורז ושוב פרוסות תפוחי אדמה ומעל שוב שכבה של אורז.
  12. מסדרים שכבה של קישואים(חשוב לסדר גם בצידי הסיר) ומסיימים עם כל מה שנשאר בתור שכבה אחרונה(חצילים, עגבניות או כל ירק אחר שנשאר) ומסיימים בשכבה של אורז ומהדקים.
  13. בעזרת מצקת מפזרים את הציר שהכנו מעל האורז בסיר עד לגובה האורז(היחס הוא כוס וחצי ציר על כוס אורז) ושמים צלחת הפוכה מעל ומהדקים.
  14. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי.
  15. לאחר שעה וחצי,מסירים את מכסה הסיר,שמים מגש שטוח מעל הסיר והופכים את הסיר למגש ומסירים את נייר האפיה ומגישים.
Posted in עוף,תוספות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!