מקלובה עוף ערבי – מתכון מנצח

מקלובה עוף ערבי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

גילה עדי משתפת אותנו במתכון מנצח של מקלובה עוף ערבי.

מצרכים להכנת מקלובה עוף ערבי:

  • 1 ק"ג גזר חתוך למקלות
  • 10 יחידות שוק עוף (פולקע)
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 תפו"א פרוסות
  • 3 כוסות אורז עגול
  • בהרט
  • מלח
  • קינמון
  • 5 שיני שום קלופות
  • 3 כוסות מים

אופן הכנה:

  1. בסיר לטגן פרוסות תפו"א.
  2. באותו שמן לטגן 2 בצלים עד לשקיפות להוסיף גזר רצועות להמשיך לטגן.
  3. לתבל במעט קינמון, בהרט ,מלח .
  4. להוציא את התערובת ,להוסיף מעט שמן ולטגן שוקיים עד להזהבה.להוסיף 3 כוסות מים ולבשל כחצי שעה את השוקיים.
  5. להוציא את השוקיים ולהוסיף 3 כוסות אורז עגול שטוף. לבשל במי העוף כ 1/4 שעה (להוסיף מלח אם צריך)בקערה גדולה לערבב את האורז עם 3/4 מכמות הגזר.
  6. בסיר רחב להניח נייר אפיה מעל לסדר תפו"א מעל לשים את מחצית האורז עם הגזר,מעל להניח את השוקיים ,מעל את יתרת הגזר, מעל שוב אורז עם גזר,להכניס כ 5 שיני שום קלופות בתוך התבשיל לכסות בנייר אפיה.
  7. לשים על הגז כ 20 דקות ולהעביר לתנור כשעתיים בחום 180 מעלות.

סרטון עם מתכון נוסף למקלובה ערבי:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *