תפריט סגור

מקלות פרמזן פריכים

מקלות פרמזן פריכים

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה למקלות פרמזן פריכים.

  • 1 ק"ג בצק עלים
  • 2 ביצים
  • 200 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 100 גר' צהובה מגוררת
  • מעט מלח גס

אופן ההכנה:


  • מחממים תנור 180 מעלות.
  • על משטח עבודה מקומח פותחים את גליל הבצק ומרדדים מעט עם מערוך.
  • בקערית טורפים את הביצים ומברישים חצי מהבצק, מפזרים מעט פרמז'ן וצהובה מגוררת ומהדקים מעט ומעליו מניחים את החצי השני.
  • מברישים את הבצק ומפזרים עליו חופן מתערובת הגבינות. מהדקים היטב עם הידיים והופכים את הבצק בעדינות.
  • מברישים על החצי השני של הבצק העליון את הביצים הטרופות ומפזרים את יתרת הגבינות ומעט מלח גס.
  • מהדקים עם הידיים.
  • חותכים עם גלגלת פיצה או סכין חדה רצועות מהבצק ברוחב 3 ס"מ בערך.
  • מגלגלים כל רצועה לספירלה ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
  • אופים 25-30 דק' עד השחמה וטורפים .

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה:

Posted in חלבי

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!