מרק כתום חורפי
כמות ל-6 מנות בערך
3 גזרים
4 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
רבע קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל קצוץ
שורש ג'ינג'ר בגודל 3-5 ס"מ מקולף וקצוץ דק
שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
2.5 ליטר מים (בערך 10 כוסות)
כף וחצי אבקת מרק עוף (לא חובה – למי שנמנע מאבקת מרק יכול להשתמש ב2.5 ליטר ציר ירקות/עוף מוכן או קנוי)
כפית שטוחה כורכום
לקישוט מעל – לא חובה
2 כפות שמנת לבישול/ חלב קוקוס
בצל ירוק קצוץ/עירית
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים מעט את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף. לאחר מכן מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר – מערבבים ומטגנים מספר דקות, מוסיפים את השום יחד עם הדלעת, הבטטה, המים, כורכום, אבקת מרק עוף, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את האש.
מבשלים במשך 40 דק בערך עד שהירקות רכים לגמרי.
מכבים את האש מהאש, מרסקים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה. למי שאין, ניתן להשתמש במעבד מזון (או למעוך היטב במועך תפוחי אדמה – אך פחות מומלץ) טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מלח/פלפל) לצקת לקעריות. ניתן לזלף מעל טיפה שמנת לבישול/ חלב קוקוס/קרם קוקוס, לפזר מעט בצל ירוק קצוץ/ עירית קצוצה ולהגיש חם.
בתיאבון.