מרק סולת מרוקאי מרוקאי חשו
תומר תומס משתף אותנו במרק סולת מרוקאי חשו
מצרכים:
חבילה כוסברה ללא גבעולים טריה קצוצה
1 לימון
1 כוס סולת (כוס חד פעמית לשתיה חמה)
1.5 ליטר מים חמים
2-3 כפות שמן זית
חצי כפית פלפל שחור טחון
כף מרק עוף
כפית שטוחה כורכום
מלח
10 שיני שום קצוצים
מתכונים נוספים:
מרק סולת: מרק לחשו מתכון מנצח
מרק סולת מושלם ב-10 דקות
מרק סולת מתכון של תומר תומס
אופן הכנה:
1. מחממים את הסיר ואז מוסיפים את השמן זית,מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים טיפה(חשוב לא לשרוף את השום),מוסיפים כורכום ומערבבים ואז מוסיפים מעט מים.
2. מוסיפים לסיר חצי מכמות הכוסברה,פלפל שחור,מרק עוף ומערבבים.
3. מוסיפים לסיר 1.5 ליטר מים חמים ,מלח ומביאים לרתיחה,טועמים ומתקנים טעמים .
4. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את הסולת וכאשר סיימנו להוסיף את כל הסולת,ננמיך את האש,נוסיף חצי הכוסברה הקצוצה שנשארה לנוונכסה את הסיר ומבשלים עד אשר המרק מסמיך בערך 6-7 דקות חשוב לערבב מדי פעם תוך כדי הבישול.
4. אם המרק סמיך מדיי אפשר להוסיף מעט מים ומגישים.