תפריט סגור

מרק קובה צהוב מושלם

מרק קובה צהוב

מה יותר כייף מלאכול בחורף מרק קובה צהוב עם ירקות של אילנית בניזרי

מצרכים:
למרק:
בצל קצוץ
2 שיני שום מגורדות
4 כפות שמן
כף אבקת מרק עוף
כפית כוסברה יבשה או טריה קצוצה
מלח לפי הטעם
2 תפו"א לקוביות
2 קישואים חתוכים גס
3 גזרים לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוצים כולל עלים
4 עלה דפנה
רבע כרוב לבן קצוץ
כפית כורכום
רבע כפית פלפל לבן
רבע כפית פלפל שחור
ליטר וחצי מים

לקובות:
לבצק:
2 כוסות גרישה מושרות במים למשך חצי שעה ואז סוחטים היטב(את הגרישה ניתן למצוא בכל סופר)
4 כוסות סולת
כפית מלח
2 כפות שמן
2.5 כוסות (חד פעמי של שתיה חמה) של מים.


למילוי הבשר:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מגורד
4 עלי סלרי קצוצים
מעט פטרוזיליה קצוצה
כף של סודה מוגזת (לקחת מבקבוק שתיה של סודה)
כף פירורי לחם
2 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
כפית בהרט
כפית פפריקה

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הקובות: מכינים את הבצק,שמים את כל חומרי הבצק ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי.
2. מערבבים את כל החומרים של מילוי הבשר עד לקבלת תערובת אחידה (את הבשר לא מטגנים).
3. לוקחים קערה עם מים ,טובלים את הידיים,לוקחים חתיכה מבצק הקובה שהכנו בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים על כף היד הרטובה,מניחים במרכז כדור בשר ממילוי הבשר שהכנו וסוגרים עם הבצק לצורה של קובה (מהמתכון יוצאת כמות גדולה של כדורי קובה,בערך 50, אז מומלץ להכין מראש ולהקפיא,את הקובות המוכנות שמים במרווחים אחד מהשני בתבנית חד פעמית עם נייר אפיה ואז מכסים בנייר כסף או ניילון נצמד ולהקפיא, אין צורך להפשיר,לזרוק למרק במצב קפוא)
4.. נתחיל בהכנת המרק לקובה: מטגנים בסיר עמוק את הבצל בשמן עד למצב שקוף,מוסיפים את הכורכום והשום ומערבבים על מנת לתת לטעמים להפתח.
5. מוסיפים לסיר את כל התבלינים והמים,מביאים לרתיחה ואז מוסיפים לסיר את הקובות ומבשלים 40 דקות על אש בינונית ומגישים.

סרטון עם מתכון למרק קובה כתום של אודרי בן אדרת (אמא של שאול בן אדרת)

Posted in בשר,מרקים

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!