מרק שעועית לבנה עם בשר

מרק שעועית לבנה עם בשר
שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה מרק שעועית לבנה עם בשר.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שולי אסולין קראסין משתפת אותנו במתכון שלה מרק שעועית לבנה עם בשר.

מצרכים להכנת מרק שעועית:

קילו שעועית לבנה יבשה
חצי קילו בשר בקר עם קצת שומן חתוך לקוביות ולפזר מעט קמח רגיל
חצי כוס רסק עגבניות
12 שיני שום מקולפים
4 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור או 1/4 כפית פלפל לבן
4 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות כמון
רבע כוס כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

  • נשטוף את השעועית מספר פעמים ובוררים את האבנים
  • נשרה לכל הלילה עם מים רותחים בסיר נירוסטה ונכסה
  • נשטוף שוב ונחזיר לסיר עם מים עד לגובה כפול ואז נביא לרתיחה. ננמיך את האש לבינוני ונבשל כשעה, לא לכסות את הסיר.
  • נוסיף את השום ונמשיך לבשל עוד כחצי שעה
  • בשלב זה נבדוק את השעועית אם התבשלה . השיטה הכי מוצלחת לבדוק את הרכות של השעועית היא על ידי מעיכה בין שתי האצבעות, אם השעועית נמעכת בקלות ולא מתפרקת ל2 זה סימן שהתבשלה
  • פה מתחילה החגיגה
  • במחבת חמה נשים כף שמן זית ונשחים את הבשר בכל צדדיו.( נחתןך את הבשר לקוביות בגודל של כ 4-5 ס”מ ונפזר על הבשר מעט קמח רגיל, מספיק רק בכדי לאבק את החתיכות בשר, למלח ולפלפל ואז להשחים את החתיכות במחבת.)
  • נוסיף את הבשר לסיר השעועית ונבשל שעה נוספת על אש בינונית ואז נערבב בהתמדה שלא ידבק לתחתית הסיר
  • נוסיף את כל התבלינים והרסק עגבניות בנוסף את שארית השמן ונבשל כ-20 דקות
  • בסוף הבישול להוסיף את הכוסברה ולערבב

סרטון עם מתכון נוסף למרק שעועית לבנה:

מתכונים נוספים:

מתכון מושלם לקובה סלק
סחלב מתכון מנצח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: