חיפוש

מתכון גחנון תימני מופלא לשבת

מתכון גחנון תימני מופלא לשבת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון גחנון תימני מופלא לשבת

שבת היא יום קדוש ומיוחד, ואין כמו להתחיל אותה עם ארוחת בוקר טעימה ומפנקת. אם אתם מחפשים מתכון מנצח לארוחת בוקר של שבת, הגחנון הוא הבחירה המושלמת עבורכם.

הגחנון הוא מאפה תימני מסורתי, העשוי מבצק רך ומתובל, המודש לצד ביצים חומות, עגבניות מרוסקות וחריף לאוהבי החריף לרוב מוגש סחוג תימני ליד. הוא אפוי בתנור על 100 מעלות למשך 12 שעות ואין כמו להתחיל את שבת בבוקר עם גחנון חם. מאפה קריספי מבחוץ ורך ונימוח מבפנים.

הכנת הגחנון דורשת קצת זמן ומאמץ, אך התוצאה היא בהחלט שווה את זה. הגחנון הוא מאפה טעים ומשביע, שיכול להפוך את ארוחת הבוקר שלכם לחגיגה של ממש.

המתכון הבא הוא מתכון מנצח לגחנון תימני מופלא. הוא פשוט להכנה, והתוצאה היא מאפה מושלם, עם בצק רך ונימוח וטעמים תימניים אותנטיים.

הנה כמה טיפים להכנת גחנון תימני מושלם:

השתמשו בקמח לבן איכותי.
הוסיפו לבצק את כל החומרים היבשים, ואז את המים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
הניחו לבצק לנוח לכמה דקות לפני שאתם מחלקים אותו לכדורים.
מתכון של אורטל עמרם.

מצרכים:

1 קילו קמח
1 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1 כף דבש
1 וחצי כפית מלח
4 כוסות מים פושרים( כוס לשתייה חמה חד פעמית)
1 מחמאה למריחה
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
מתכון לגחנון מעלף לשבת
גחנון לשבת מתכון הורס
המתכון הכי קל לגחנון מושלם לשבת

ג’חנון עם טריק – נעמה קדוש

אופן הכנה:

אופן הכנה גחנון תימני מופלא

הכנת הבצק

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה, הוסיפו את כל חומרי הבצק (חוץ מהדבש).
  2. לישה , עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  3. הוסיפו את המים והדבש, והמשיכו ללוש
  4. הוסיפו את 2 כוסות המים הנותרים בהדרגה, עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
  5. הניחו לבצק לנוח מכוסה במגבת למשך 4 שעות.

הכנת הגחנונים

  1. לאחר שהבצק נח, חלקו אותו ל-12 כדורים בגודל שווה.
  2. קחו כל כדור בצק, והניחו אותו על משטח עבודה מקומח.
  3. פתחו את הכדור לעלה גדול.
  4. מרחו את העלה במחמאה.
  5. לקפל אחד על השני למרוח שוב במחמאה לא הרבה מעט לקפל לצורת ספר את שני הצדדים ולגלגל לרולדה.
  6. לקחת סיר גחנון לשמן אותו לסדר פרוסות לחם בתחתית הסיר מעל נייר אפייה ומעליו את הגחנונים .
  7. חיזרו על השלבים 7-10 עם שאר כדורי הבצק.

אפיית הגחנונים

  1. הניחו את סיר הגחנון בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.
  2. אפו את הגחנונים במשך 12 שעות, או עד שהם מזהיבים.
  3. הוציאו את הגחנונים מהתנור, והניחו להם להתקרר מעט לפני שאתם מגישים.

בהצלחה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות