חיפוש

גחנון לשבת מתכון הורס

גחנון לשבת מתכון הורס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

גחנון לשבת מתכון הורס

ליטל אשואל משתפת אותנו במתכון הורס לגחנון לשבת.

מצרכים:
1 קילו קמח
חצי כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
כף מלח
2 כפות גדושות גדושותת דבש
3/4 כוס מים חמים
כוס וחצי – שתי כוסות מים פושרים
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
המתכון הכי קל לגחנון מושלם לשבת
גחנון מתכון ביתי מושלם לשבת
גחנון מתכון לשבת של תומר תומס

מתכון נוסף:

אופן ההכנה:
שמים את הקמח הסוכר המלח ואבקת האפייה בקערה גדולה ומערבבים מעט עם כף. ממיסים את הדבש ב3/4 כוס מים ומוסיפים לתערובת הקמח ומתחילים לערבב. מוסיפים תחילה כוס וחצי מים ולשים כ3 דקות, רק אם יש צורך מוסיפים עוד מים. לשים עם הידיים היטב, הבצק צריך לצאת מאד נעים למגע ולא דביק.
עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למנוחה כשעה.
מחלקים את הבצק ל15 כדורים.
מכינים תבנית ובה 2 כוסות שמן ומניחים בתוכה את הכדורים. משמנים גם את הכדורים עצמם. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעתיים.
לפתיחה:
ממיסים 250 גרם מרגרינה.
פתיחה:
משמנים בכל פעם את משטח העבודה במרגרינה מומסת, ועליה פותחים את הכדורים.
לוקחים בכל פעם כדור אחד, פותחים אותו לאט לאט כאילו אתם עושים מסאז' 🤣
פותחים אותו מאיתנו הלאה ומאיתנו למטה ולצדדים לצורה אליפטית, המתיחה צריכה להיות דקה עד שקופה שניתן לראות מבעד לה. מורחים עוד מרגרינה עם מברשת. מקפלים את צד ימין לאמצע וצד שמאל לאמצע ומורחים במרגרינה מומסת, מתחילים לגלגל, במהלך הגלגול מותחים כל פעם את הבצק כך שיהיו יותר ויותר גלגולים.
ממשיכים כך עם יתר הכדורים.
שימו לב לא לשכוח למרוח את הבצק במרגרינה מומסת בכל השלבים של הפתיחה, הקיפול והגלגול.
אני אוהבת לשים כל ג'חנון בשקית ניילון קטנה של אוכל ולסדר בתבנית. כך מאד כיף וקל לשחרר מן השקית.
לאפייה:
בסיר ג'חנון.
שמים בתחתית הסיר נייר אפייה שהרטבנו מעט מתחת למים. מעל נייר האפייה מסדרים פרוסות לחם שהרטבנו גם אותן. עליהן שמים נייר אפייה רטוב נוסף ומעליו מסדרים את הג'חנונים בקומות. בין כל קומה שמים נייר אפייה נוסף.
שמים בתנור בלילה שבין שישי לשבת על חום של 120 מעלות לפחות ל12 שעות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות