מתכון חציל במיונז – מתכון מנצח

מתכון חצילים במיונז מתכון קל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חציל הוא ללא ספק ירק מושלם לסלטים ואם מוסיפים לו מיונז אז זה הופך להיות שילוב מנצח שילווה כל ארוחה.

אז קבלו מתכון חציל במיונז של תומר תומס.

סרטון שמסביר איך מכינים מתכון חציל במיונז:

אז מה בעצם צריכים להכנת מתכון חצילים במיונז?

  • 2 חצילים בלאדי או חצילים רגילים מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 צרור בצל ירוק קצוץ
  • מיונז
  • מלח

אופן הכנה:

  1. על תבנית עם נייר אפיה מסדרים את קוביות החציל,מפזרים מלח ומערבבים.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה של קוביות החציל.
  3. לאחר השחמת קוביות החציל,מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר.
  4. שמים את קוביות החציל בקערה רחבה ומוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומוסיפים מיונז בנדיבות מערבבים בעדינות עם כף עץ ,טועמים ומתקנים טעמים במידת הצורך ומגישים.

מתכון נוסף של חצילים במיונז:

  • 3 חצילים בינוניים וקלים 
  • 3 שיני שום קצוצות דק דק
  • 1 כפית מלח 
  • 1/2 כפית פלפל שחור 
  • 1/2 כפית פלפל לבן 
  • 2 כפות מיונז 
  • 1 כפית סוכר לבן 

אופן הכנה:

  1. שורפים חצילים מצד אחד (רצוי על גריל פחמים אבל אפשרי גם על מחבת פסים על הגז), עד שהקליפה קשה, מחוררים בחציל חור קטן לשחרור האדים ושורפים את הצד השני.
  2. מורידים מהאש ושמים את החצילים במסננת להגרת כל הנוזלים העודפים במשך כ-15 דקות.הפעל טיימר (15 דק')
  3. פורסים את החציל על משטח עץ ובעזרת כף מסירים את כל ה"בשר" של החציל לקערית, דואגים להוציא גם את החלקים של ה"בשר" שהשחימו בצמוד לקליפה, הם מקור הטעם במנה זו, מועכים היטב.
  4. לוקחים כרבע קליפה שרופה טוב מחציל אחד וקוצצים אותה דק מאוד בעזרת קוצץ עשבים או בעזרת סכין גדולה וחדה ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את הסוכר, מערבבים כדי שימס ומוסיפים את התיבול, מקררים מעט.
  6. מוסיפים את המיונז, מערבבים היטב ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: