חיפוש

מתכון לאמבשה – לחם אתיופי מפנק שחובה להכיר

מתכון לאמבשה - לחם אתיופי מפנק שחובה להכיר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אמבשה (Himbasha), הידוע גם בשם Ambasha באזורים מסוימים, הוא לחם אתיופי ואריתראי מענג וארומטי, עשיר בטעם ובהיסטוריה.

הלחם הזה מוגש באופן מסורתי באירועים מיוחדים ובחגים דתיים, ומאופיין בצורת הגלגל הייחודית שלו ובדוגמאות היפות המוטבעות על פני השטח שלו, שהן לא רק דקורטיביות אלא גם עוזרות בבישול אחיד. טעמו המעט מתוק, החדיר בחום של הל, הופך אותו לאהוב בקרב רבים. היציאה למסע של הכנת הימבשה בבית יכולה להיות חוויה מתגמלת להפליא, המאפשרת לך להביא פיסת תרבות מזרח אפריקאית ישירות למטבח שלך.

איך להכין אמבשה – הרכיבים

  • 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 250 מ"ל מים חמימים (כ-35 מעלות צלזיוס)
  • 2 כפיות שמרים יבשים פעילים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן צמחי, בתוספת תוספת לשימון
  • 1 כף הל טחון
  • 1 כפית זרעי ניג'לה (לא חובה, לקישוט)
  • 1 ביצה (לשטיפת ביצים, לא חובה)

שלבים:

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את המים החמים, הסוכר והשמרים. הניחו לו לשבת כ-5 דקות או עד שהוא הופך לקצף, מה שמצביע על כך שהשמרים פעילים.
  2. לתערובת השמרים מוסיפים את הקמח, המלח, ההל ושמן צמחי. מערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק.
  3. מעבירים את הבצק על משטח מקומח קלות ולשים כ-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
  4. משמנים קלות קערה נקייה ומניחים בפנים את הבצק. מכסים במטלית נקייה ומניחים לתפיחה במקום חמים למשך כשעה עד 1.5 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. לאחר שהבצק תפח, מכסים אותו בעדינות כדי לשחרר בועות אוויר. מעבירים אותו למשטח מקומח קלות.
  6. מעצבים את הבצק לכיכר עגולה שטוחה בעובי של כ-2-3 ס"מ. באופן מסורתי, דוגמאות נוצרות על פני הבצק באמצעות סכין או חותמת בצק מיוחדת. אל תהסס להיות יצירתי עם העיצוב שלך.
  7. מניחים את הבצק המעוצב על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים אותו במגבת ונותנים לו לתפוח שוב כ-30 דקות.
  8. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס).
  9. אם משתמשים, טורפים קלות ביצה ומברישים אותה על פני הבצק לגימור מבריק. מפזרים מעל זרעי ניג'לה לקישוט.
  10. אופים בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות או עד שהלחם מזהיב ונשמע חלול כשנוקשים על התחתית.
  11. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר על רשת לפני שפורסים.

ליהנות מהימבאשה היא חגיגה של טעמים ותרבויות, המומלץ לשתף עם בני משפחה וחברים. בין אם אתם מגישים אותו עם ממרח של מנות מלוחות או נהנים ממנו רגיל עם כוס תה, הלחם הזה בטוח ישמח.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות