היי, חובבי כנף! התכוננו לפיצוץ טעמים עם כנפי באפלו (באפלו ווינגס – Buffalo Wings) הטובות אי פעם – גרסה כשרה! כנפי באפלו, חטיף הספורט האולטימטיבי, מקורו בבאפלו, ניו יורק, בשנות ה-60, ומאז הם מרכיב עיקרי אהוב. אבל אנחנו שמים טוויסט כשר לקלאסיקה הזו כדי להפוך אותה לנגישה לכל בלוטות הטעם!
- מנות: המתכון הזה יספיק כדי לספק 4 אנשים חובבי כנפיים.
- זמן הכנה: כ-10 דקות.
- זמן בישול: 25-30 דקות.
- זמן כולל: בסביבות 40 דקות – מהמטבח לצלחת שלך תוך זמן קצר!
דרגת קושי: קל-פיזי. אין צורך בכישורי שף מפוארים.
איך להכין כנפי באפלו כשרות בטעם מטורלל
1 ק"ג כנפי עוף כשר (בערך 12-15 כנפיים)
1 כוס רוטב חריף כשר (חפשו מותג בעל תעודת כשרות)
1/2 כוס חמאה כשרה ללא מלח
2 כפות חומץ לבן
1 כפית אבקת שום
1 כפית אבקת בצל
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי להגשה: ראנץ' כשר או רוטב גבינה כחולה ומקלות סלרי
יתרונות תזונתיים:
כנפי עוף מספקות חלבון וחומרי תזונה חיוניים כמו ניאצין וסלניום. רוטב חריף, תאמינו או לא, יכול להגביר את חילוף החומרים שלכם בגלל הקפסאיצין שהוא מכיל. מקלות סלרי דלים בקלוריות ועשירים בסיבים, מה שהופך אותם לצד פריך נהדר.
חלופות:
טבעוני או צמחוני? החליפו את כנפי העוף בפרחי כרובית או קוביות טופו והשתמשו בחלופת חמאה טבעונית.
אם אתה לא חובב חריף, אתה יכול להשתמש ברוטב חריף עדין יותר או לערבב אותו עם קצת דבש לטוויסט מתוק ומתובל.
הוראות שלב אחר שלב:
- מכינים את הכנפיים: מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (זה בערך 425 מעלות פרנהייט). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את כנפי העוף על הדף ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-25-30 דקות עד שהם מבושלים ופריכים.
- מכינים את הרוטב: בזמן שהכנפיים נאפות ממיסים את החמאה הכשרה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את הרוטב החם הכשר, החומץ הלבן, אבקת השום ואבקת הבצל. מערבבים עד שהכל מתאחד ומחומם. טועמים – אם רוצים חריף יותר, מוסיפים עוד רוטב חריף.
- לזרוק ולהגיש: לאחר שהכנפיים מוכנות, מוציאים אותן מהתנור ומעבירים לקערה גדולה. יוצקים את הרוטב על הכנפיים וזורקים אותן עד שהן מצופים בצורה אחידה.
- להתקרר: תנו להם להתקרר במשך דקה או שתיים, ואז הגישו עם רוטב ראנץ' כשר או גבינה כחולה ומקלות סלרי. זו הדרך הקלאסית לעשות את זה!
טיפים לבישול:
רוצים כנפיים פריכות אפילו יותר? לאחר האפייה, קולים אותם כמה דקות, הופכים פעם אחת.
אל תשכח את מקלות הסלרי – הם מספקים קראנץ' מרענן כדי לאזן את החום.
אם אתם מכינים אלה עבור קהל, הכפילו או שילשו את המתכון, אבל היו מוכנים שהם ייעלמו מהר!
שיטות בישול:
אנחנו אופים את הכנפיים האלה בתנור כדי לשמור עליהן קצת יותר בריאות, אבל אתה יכול גם לטגן אותן בשמן עמוק אם אתה רוצה את המרקם הפריך הנוסף הזה.
כנפי באפלו הטובות ביותר אי פעם יהיו להיט במפגש הבא או במסיבת יום המשחקים הבאה שלך. הם מתובלים, חריפים וטובים ללקק אצבעות! בין אם אתם הולכים לכשרות או סתם מחפשים חביב קהל, המתכון הזה דאג לכם. אז, קח את המפיות האלה וצלול לגן עדן הכנף