צליית ירקות בתנור היא דרך פשוטה אך טעימה להפליא להוציא את הטעמים והמתיקות הטבעיים שלהם. בין אם אתם מכינים תוספת לארוחת ערב של שבוע ובין אם אתם מחפשים להוסיף קצת צבע וחיוניות לארוחה שלכם, ירקות צלויים תמיד משמחים את הקהל. מתכון זה מאפשר לך להתאים אישית את מבחר הירקות על סמך מה העונה או העדפותיך האישיות. התכוננו ליהנות מירקות רכים ומקורמלים עם הכמות הנכונה של פחם מהתנור!
איך להכין ירקות בתנור?
– 500 גרם ירקות מעורבים (כגון גזר, פלפל, קישוא, עגבניות שרי, ברוקולי, כרובית וכו')
– 2 כפות שמן זית
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 כפית עשבי תיבול יבשים (כגון טימין, רוזמרין או אורגנו)
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שלבים להכנת ירקות בתנור
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה או בנייר אלומיניום.
2. שוטפים ומכינים את הירקות לפי הצורך. חותכים אותם לחתיכות בגודל אחיד כדי להבטיח בישול אחיד.
3. בקערת ערבוב גדולה זורקים את הירקות המוכנים עם שמן זית, שום טחון, עשבי תיבול יבשים, מלח ופלפל שחור עד שהם מצופים היטב.
4. מורחים את הירקות המתובלים בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה, מוודאים שהם לא צפופים מדי.
5. מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש וצולים את הירקות במשך 25-30 דקות, או עד שהם רכים ומקורמלים, תוך ערבוב באמצע הבישול.
6. לאחר שהירקות צלויים לשלמות, מוציאים אותם מהתנור ומעבירים לכלי הגשה.
7. מגישים את הירקות הצלויים חמים כתוספת או כמנה עיקרית עם דגנים או חלבון לבחירתכם.
8. תיהנו מהטעמים והמרקמים הטעימים של הירקות הנצלים בתנור, ותתענגו על כל ביס מהמתיקות והקרמל הטבעי שלהם!