מתכון ללביבות ירק חלומיות
אילנה לוי משתפת אותנו במתכון מושלם ללביבות ירק.
מצרכים:
8 תפוחי אדמה
1 בצל
100 גרם פטרוזיליה
3 ביצים
4 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שומשום
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
לביבות ירק מתכון מושלם
לביבות ירק בתנור מתכון של תומר תומס
לביבות טונה וירק מתכון של תומר תומס
מתכון נוסף של לביבות ירק של הקונדיטורית אליה:
אופן הכנה:
1. מקלפים ומגרדים 8 תפוחי אדמה ובצל אחד.
2. קוצצים חבילה פטרוזיליה ומפזרים מעל הכל חצי כפית מלח. לאחר מכן, מניחים במסננת להגרת הנוזלים כשעה.
3. סוחטים היטב את התערובת ומוסיפים 3 ביצים, פלפל שחור, 4 כפות פירורי לחם, 3 כפות קמח ומעט מלח- אם צריך. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
אפייה בתנור:
1. מניחים את הקציצות על נייר אפייה משומן.
2. אופים בתנור בטמפרטורה של 220° מעלות למשך 25 דקות. עד שרואים שהקציצות הזהיבו יפה מכל הכיוונים.
טיגון:
3. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.
4. מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 – 3 ס"מ משני הצדדים.