מתכון למוסקה חצילים בתנור

מתכון למוסקה חצילים בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון של מוסקה חצילים בתנור.

מתכון למוסקה חצילים בתנור מצרכים:

  • 3 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים
  • מלח
  • 4 ביצים טרופות
  • קמח מנופה
  • שמן לטיגון
  • למלית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית קינמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן
  • 3 עגבניות פרוסות
  • לרוטב
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 6 עגבניות מרוסקות
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כפית סוכר
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן הכנה:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בוזקים עליהם מעט מלח משהים כחצי שעה וסוחטים .
  2. טובלים את החציל בקמח אחר כך בביצה טרופה ומטגנים משני צדדים .
  3. מטגנים את הבצל עם מעט שמן מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון עד שמתקבלת תערובת מפוררת אפרפרה.
  4. מוסיפים את התבלינים והפטרוזליה מערבבים .
  5. מסדרים בתבנית פרוסות חצילים מעל מניחים את כל הבשר ומהדקים .
  6. מסדרים על מלית הבשר פרוסות עגבנייה ומעל את יתר פרוסות החצילים.
  7. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרים הרוטב ויוצקים על פני החצילים כך שיצפו אותם בשכבה אחידה .
  8. מכסים בנייר כסף ( אפשר גם בלי ).
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180° אופים כ-30 דקות עד לקבלת מרקם אחיד ושחום .

סרטון עם מתכון נוסף להכנת מוסקה:

מתכון נוסף למוסקה חצילים של זהר מנדל:

מצרכים:

  • 2 חצילים
  • מלח שולחן
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2-4 כפות מים
  • 2 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • כמון
  • 2 כוסות קמח (בערך)
  • 3 ביצים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 בצל
  • 2-3 שיני שום
  • 1 עגבניה
  • 2-4 כוסות מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק (לא חובה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית סוכר
  • מיץ מחצי לימון (מומלץ)

אופן הכנה:

  • שלב א' – חצילים: חותכים לרוחב לפרוסות עבות, כך שאפשר לחצות כל חתיכה באמצע כמעט עד סופה ממליחים את החצילים מבפנים ומבחוץ ונותנים להם לנוח.
  • שלב ב' – בשר טחון: מגרדים בצל בפומפיה ומטגנים ומעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב אם הבשר קצת קשה אפשר להוסיף קצת שמן ומים.
  • שלב ג' – הרכבת המוסקה: לוקחים חתיכת בשר ועושים ממנה קציצה ושמים אותה בין שתי השכבות של החצילים ומועכים קצת ומניחים בצד.
  • מכינים 2 קערות, באחת קמח, ובשניה ביצים ורסק עגבניות, טובלים את החציל בביצה ואז בקמח ומטגנים בשמן רותח, משני הצדדים ומניחים במסננת.
  • שלב ד' – הכנת רוטב ובישול המוסקה: חותכים בצל, שום ועגבניות לרצועות, שמים בסיר רחב ומטגנים קלות, מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומוסיפים מים, מומלץ מאוד להוסיף גם את מיץ הלימון.
  • מסדרים את החצילים בסיר ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים טעמים וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה בתאבון.

מתכון נוסף למוסקה חצילים:

מוסקה חצילים תומר תומס

מתכון אחרון שעלה באתר: פסטיה עוף מרוקאי

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *