מתכון למעורב ירושלמי מושלם של תומר תומס
מצרכים להכנת מעורב ירושלמי:
200 גרם בשר שווארמה (הודו נקבה)
200 גרם פרגית חתוכה כפי שהוצג בסרטון
200 גרם כבד עוף צלוי ומוכשר חתוך לרצועות
200 גרם טחולים של עוף
4 כפות שמן
רוטב צילי מתוק
1 כף עמבה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 בצל לבן קצוץ בינוני
גבעול בצל ירוק קצוץ
כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן עד לשקיפות.
2. שמים במחבת את בשר השווארמה ומערבבים עד שהשווארמה מחליפה צבע ואז מוסיפים את הפרגית ואת רוטב הצילי והעמבה וממשיכים בערבוב.
3. בשלב הזה ניתן להוסיף פפריקה חריפה (לא חובה)
4. מוסיפים למחבת את הבצל הירוק ואת הטחולים של העוף,מערבבים היטב ומוסיפים את הפלפל השחור והמלח.
5. ממשיכים לערבב תוך כדי בישול ומוסיפים את כבדי העוף וממשיכים לערבב בעדינות על מנת לא למעוך את כבדי העוף.
6. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ-4 דקות ומסירים מהאש.
ניתן להגיש עם פיתה עם חומוס ואז ממלאים את הפיתה עם החומוס במעורב, מעל שמים את העגבניה ומעט פטרוזיליה קצוצה ומעל לשים טחינה