דרגו את המתכון

אוהבים טונה? אוהבים סביצ'ה? אם כך – אתם הולכים לעוף על המתכון הבא!

מקורות ומרכיבים

סביצ'ה טונה היא מנה מענגת עם שורשים במטבח הלטיני-אמריקאי, במיוחד פרו. זוהי תערובת מושלמת של טונה טרייה, מיץ ליים חריף, ושילוב של טעמים. 

מנות וזמן הכנה

מתכון זה משמש כ-4 כמנה ראשונה או 2 כמנה עיקרית. זמן ההכנה הוא בסביבות 20-30 דקות, מה שהופך אותה למנה קלה ומהירה.

רמת קושי

בסקאלה של קל-בינוני-קשה, הייתי אומר שהמתכון הזה נופל תחת קל. זה לא דורש שום בישול, רק לקצוץ ולערבב מרכיבים.

הנה מה שתצטרך:

רכיבים:

1 קילו טונה טרייה בדרגת סושי, חתוכה לקוביות קטנות

4-5 ליים, ממיץ (אפשר גם בלימונים)

1 בצל אדום קטן, חתוך לקוביות דקות

1-2 שיני שום, קצוצות

1-2 פלפלי ג'לפניו קצוצים דק (להתאים להעדפת החום שלך)

1/2 כוס עלי כוסברה טריים, קצוצים

1-2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות

מלח ופלפל לפי הטעם

צ'יפס טורטיה או קרקרים להגשה

פרוסות אבוקדו (לא חובה, לקישוט)

יתרונות תזונתיים

סביצ'ה טונה היא בחירה בריאה עם מספר יתרונות תזונתיים. הוא עשיר בחלבון, דל בשומן ומקור טוב לחומצות שומן אומגה 3 מהטונה. מיץ הליים מוסיף מנה של ויטמין C, בעוד הירקות מספקים ויטמינים וסיבים חיוניים.

חלופות תזונתיות

להגבלות או העדפות תזונתיות, תוכל לבצע מספר התאמות:

טיפים לשיפור

זכרו, הכנת סביצ'ה היא הכל על העדפה אישית, אז אל תהסס להתאים את המרכיבים לפי טעמכם. תיהנו מסביצ'ה טונה תוצרת בית עם חברים ובני משפחה – זוהי מנה רעננה ותוססת שמושלמת לכל אירוע!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות