דרגו את המתכון
הנה מתכון מענג לעוגת ספוג קלאסית, שמזכירה את הסוג שסבתא שלך אולי הכינה. העוגה הזו היא אהובה נצחית, הידועה במרקמה הקליל והאוורירי ובטעמה העדין. זה מושלם עבור תה אחר הצהריים, חגיגות, או פשוט כפינוק מנחם. המפתח למרקם האוורירי שלו טמון בערבוב קפדני של ביצים וסוכר, ובקיפול עדין של קמח. בואו נצא למסע הקולינרי הנוסטלגי הזה.
איך להכין עוגת ספוג של סבתא – הרכיבים
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (120 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- 2 כפות (30 גרם) חמאה ללא מלח
הוראות:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בגודל 8 אינץ'.
- בקערת ערבוב גדולה טורפים את הביצים במיקסר חשמלי במהירות גבוהה עד לקבלת קצף חיוור.
- מוסיפים את הסוכר לביצים בהדרגה, ממשיכים להקציף עד שהתערובת סמיכה וצהובה חיוורת.
- מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מקפלים את זה בעדינות לתוך תערובת הביצים, היזהרו לא לרוקן את האוויר ששילבתם.
- בסיר קטן מחממים את החלב והחמאה רק עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל.
- מערבבים באיטיות את תערובת החלב החמה לתוך הבלילה, תוך ערבוב עדין.
- יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן הופכים על רשת לצינון מלא.
עוגת ספוג זו משמשת כקנבס נפלא ליצירתיות שלך. אתה יכול ליהנות ממנו כמו שהוא, או להלביש אותו עם קצפת, פירות יער טריים או אבק של אבקת סוכר. הפשטות שלו היא הקסם שלו, תזכורת למתכונים המנחמים והחסרי יומרות מהמטבח של סבתא. תהנו מהעשייה ומהטעימה!