חיפוש

מתכון לעוגת פיסטוק ושוקולד לבן טעם ט-ר-פ-ת

עוגת פיסטוק ושוקולד לבן

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת פיסטוק ושוקולד לבן היא קינוח גן עדן שמשלב את הטעם העשיר והאגוזי של הפיסטוקים עם המתיקות היוקרתית של השוקולד הלבן. העוגה הזו לחה, נימוחה ומעוטרת בציפוי שוקולד לבן שמנת. זה מושלם לאירועים מיוחדים או כקינוח מענג בכל פעם שתרצו לספק את התשוקה למתוק שלכם.

איך מכינים עוגת פיסטוק ושוקולד לבן – הרכיבים

עבור העוגה:

  • 1 כוס פיסטוקים קלופים, ללא מלח
  • 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב מלא

לציפוי שוקולד לבן:

  • 8 אונקיות שוקולד לבן, קצוץ
  • 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

צעדים

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות בגודל 9 אינץ'.
  2. במעבד מזון, דופקים את הפיסטוקים הקלופים עד לטחונים דק, אך נזהרים לא לעבד יתר על המידה לעיסה.
  3. טורפים בקערת מיקסר את הפיסטוקים הטחונים, הקמח לכל מטרה, אבקת האפייה והמלח.
  4. בקערה נפרדת, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  5. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  6. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לתערובת הרטובה, לסירוגין עם החלב, מתחילים ומסיימים עם החומרים היבשים. מערבבים רק עד לאיחוד.
  7. מחלקים את בלילת העוגה באופן שווה בין התבניות המוכנות ומחליקים את החלק העליון.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.
  9. הניחו לעוגות להתקרר בתבניות כ-10 דקות, לאחר מכן הוציאו אותן מהתבניות והניחו אותן על רשת לצינון מלא.
  10. בזמן שהעוגות מתקררות, מכינים את ציפוי השוקולד הלבן. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בסיר כפול, ומניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
  11. בקערת ערבוב מקציפים את החמאה הרכה עד לקבלת קרם. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, תמצית הווניל וקורט מלח, וממשיכים להקציף עד שהציפוי חלק.
  12. מוסיפים לציפוי את השוקולד הלבן המומס והצונן וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  13. לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מורחים שכבת ציפוי על גבי שכבת עוגה אחת. מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה ומצננים את החלק העליון והצדדים של העוגה כולה.
  14. מקשטים את העוגה עם פיסטוקים קצוצים נוספים או שבבי שוקולד לבן אם רוצים.
  15. פורסים ונהנים מעוגת הפיסטוק והשוקולד הלבן הטעימה שלך!

העוגה הזו היא פינוק אמיתי למי שמעריך את השילוב המענג של פיסטוקים ושוקולד לבן. זה מושלם לחגיגות או פשוט לפנק את השן המתוקה שלך. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות