Search

מתכון לעוף סיני מוקפץ אותנטי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לעוף סיני מוקפץ אותנטי

המתכון הזה לעוף סיני מוקפץ הוא פרץ של טעמים היישר מהרחובות ההומים של סין. עם היסטוריה ספוגה במסורת, הטיגון מוקפץ היה אבן היסוד של המטבח הסיני במשך מאות שנים. המנה הזו מגלמת את המהות של הבישול הסיני, משלבת את הטריות של הירקות עם העסיסיות של עוף, והכל מובא יחדיו בסימפוניה של תבלינים ארומטיים ורטבים מלוחים.

מקורם במורשת הקולינרית העשירה של סין, מנות מוקפצות התפתחו עם הזמן, והפכו לא רק במשקי בית סיניים אלא גם במטבחים ברחבי העולם. בין אם אתה שף ותיק או טירון במטבח, המתכון הזה מציע מסע מענג אל לב המטבח הסיני.

רכיבים:

  • 500 גרם חזה עוף, פרוס דק
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צדפות
  • 1 כף רוטב הוזין
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית ג'ינג'ר, מגורר
  • 1 בצל, פרוס דק
  • 1 פלפל אדום, פרוס דק
  • 1 פלפל ירוק, פרוס דק
  • 1 גזר, קצוץ ז'וליאן
  • 100 גרם אפונת שלג, קצוצה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כפות שמן צמחי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אורז מבושל, להגשה

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי החלפת רוטב הצדפות בחלופה ידידותית לכשרות או השמטתו לחלוטין. בנוסף, אתה יכול להחליף את חזה העוף בטופו או סייטן בגרסה צמחונית של המנה הקלאסית הזו. אל תהסס להתאים אישית את המרכיבים כך שיתאימו להעדפות הטעם ולצרכים התזונתיים שלך.

יתרונות תזונתיים:

  • העוף הסיני המוקפץ הזה הוא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם שלך אלא גם מעצמה תזונתית. 
  • עמוס בחלבון רזה מחזה העוף ובמגוון של ירקות תוססים, הוא מספק איזון בריא של רכיבי תזונה חיוניים.
  • הפלפלים והגזר עשירים בויטמינים A ו-C, בעוד שאפונת השלג מוסיפה מרקם פריך ומנה של סיבים. 
  • בנוסף, השום והג'ינג'ר מציעים תכונות מחזקות מערכת החיסון, מה שהופך את המנה הזו למזינה כמו שהיא טעימה.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מגיש 4 וניתן להכין אותו תוך כ-30 דקות.

רמת קושי: קַל

טיפים לשיפור:

  • ודא שהווק או המחבת שלך חמות לפני הוספת המרכיבים כדי להשיג את הטעם המעושן האופייני של מנות מוקפצות.
  • חותכים את העוף והירקות לגדלים אחידים כדי להבטיח בישול אחיד.
  • אל תעמיס יותר מדי את הווק או המחבת, מכיוון שהדבר עלול לגרום למרכיבים לאדות ולא להקפיץ. מבשלים בקבוצות במידת הצורך.
  • התאם את התיבול לפי העדפות הטעם שלך. אתה יכול להוסיף עוד רוטב סויה לטעם מלוח יותר או קורטוב של רוטב צ'ילי לחום נוסף.
  • מקשטים עם כוסברה טריה קצוצה או שומשום עבור פרץ נוסף של טעם ומשיכה ויזואלית. מגישים חם עם אורז מאודה לארוחה שלמה שבטוח תרשים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות