Search

מתכון לקניידלך אוורירי וחגיגי מבית סבתא

מתכון לקניידלך

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

הפעם אנחנו עם מתכון לקניידלך משגע לחג. קניידלך, הידוע גם ככדורי מצה, הם מאכל יהודי מסורתי המוגש לרוב במרק. כופתאות רכות אלה עשויות מארוחת מצות, ביצים ושומן, ויוצרות תוספת מנחמת ומלאת טעם לכל מרק. בין אם נהנו בפסח או כארוחה מנחמת כל השנה, קניידלך בטוח יחמם את הגוף והנפש.

רכיבים:
– 100 גרם ארוחת מצה
– 2 ביצים גדולות
– 2 כפות שמן צמחי או שמאלץ (שומן עוף מעובד)
– 2 כפות מים או מרק עוף
– 1/2 כפית מלח
– קורט פלפל
– שמיר טרי קצוץ או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)

שלבים:
1. בקערת מערבל טורפים את הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים לביצים הטרופות בהדרגה את ארוחת המצות, מלח, פלפל, שמן צמחי או שמאלץ ומים או מרק עוף, תוך כדי ערבוב עד שנוצר בצק סמיך ודביק.
3. מכסים את הבצק ומקררים אותו ל-30 דקות לפחות להתמצקות.
4. לאחר הקירור מרטיבים את הידיים במים ומגלגלים את הבצק לכדורים קטנים בקוטר של כ-2-3 ס"מ.
5. מביאים סיר גדול של מים מומלחים או מרק עוף לרתיחה על אש בינונית.
6. זורקים בזהירות את הקניידלך לתוך הנוזל הרותח, בזה אחר זה, מוודאים שהם לא יהיו צפופים מדי.
7. מכסים את הסיר במכסה ונותנים לקניידלך להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהם אווריריים ומבושלים.
8. לאחר הבישול מוציאים את הקניידלך מהסיר בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערת הגשה.
9. מקשטים את הקניידלך בשמיר טרי קצוץ או פטרוזיליה, אם רוצים, ומגישים אותם חמים במרק האהוב עליכם. תיהנו מכדורי המצות הטעימים והמנחמים האלה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות