חיפוש

קרפ צרפתי הורס בדיוק כמו בקניון

קרפ צרפתי הורס מתכון כמו בקניון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קרפ צרפתי הורס בדיוק כמו בקניון

אחד הקינוחים הכי חביבים על מבוגרים ילדים וקשישים הוא ללא ספק קרפ צרפתי.
קרפ צרפתי הוא קינוח פופולרי שמתאים לכל אירוע. מתכון זה להכנת קרפ צרפתי מושלם כמו בדוכנים
לרוב הוא נמכר בקניונים המילוי של שוקולד נוטלה או שוקולד השחר עם תוספות אשר הופכות אותו ללא ספק לקינוח מושחת ואהוב.
קרפ הנקרא בעברית חביתית מקורו בצרפת אך נפוץ גם בארצות אחרות ביידיש הוא נקרא בלינצס וברוסית נקרא בליני.

טיפים להכנת קרפ דק ומושלם

ניתן להוסיף לתערובת קרפ גם תוספות אחרות, כגון פירות, אגוזים או שוקולד.
אם התערובת סמיכה מדי, ניתן לדלל אותה מעט בחלב.
אם הקרפ לא יוצא דק מספיק, ניתן להפוך את המחבת בזמן הטיגון או להשתמש במחבת מיוחד להכנת קרפים.
כדי לקבל קרפ צרפתי מושלם, מומלץ להכין את התערובת ולהשאיר אותה במקרר למשך כ-10-30 דקות לפני הטיגון. כך הבלילה תתייצב ותתקבל קרפ דק ופריך.

מצרכים להכנת קרפ:

להלן הרשימה המלאה של המרכיבים להכנת קרפ הצרפתי מושלם:
קמח – הכוונה היא לקמח חיטה לבן. אפשרויות נוספות הן קמח כוסמין לבן או קמח לבן מלא.
ביצים
חלב 3% או חלב של 1% לקרפ קליל יותר כמוכן ניתן להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה.
חמאה מומסת – אפשר להכין קרפים בלי חמאה. פשוט מחליפים בשמן קוקוס מומס או בשמן זית.
סוכר
תמצית וניל – לרוב, בלילת הקרפ מתובלת בתמצית וניל  רצוי להשתמש בתמצית וניל איכותית במתכון שלמטה משתמשים בסוכר וניל אשר נותן מענה גם לסוכר וגם לוניל.

איך מכינים את הבלילה של הקרפ צרפתי?

מוסיפים לקערת ערבוב גדולה את הקמח, הביצים, המלח, תמצית הווניל, החמאה המומסת והסוכר.
השתמשו במטרפה או במיקסר חשמלי כדי להקציף בהדרגה את החלב עד שנוצרת בלילה חלקה ללא גושים.
בלילת קרפ היא תמיד דקה יותר ממתכון של בלילת פנקייק, וזה נורמלי.
נותנים לבלילה לנוח -10-30 דקות. בינתיים מחממים את מחבת הטפלון או מחבת מיוחדת לקרפ.

מתכון של קרפ צרפתי מושלם:

מצרכים למתכון לקרפ צרפתי

כוס חלב
כף שמן
2 ביצים
2 כפות מים
כוס קמח
1 סוכר וניל
ממרח נוטלה או ריבת חלב או כל מילוי שאתם אוהבים.

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. מוודאים שאין גושים בתערובת.
3. משמנים קלות מחבת, ויוצקים בעזרת מצקת מהתערובת למחבת, ומנענעים את המחבת עד אשר מכסים את כל המחבת בתערובת.
4. הופכים את הקרפ לעוד דקה במחבת.
5. שמים בצלחת ומורחים בנוטלה או כל ממרח אחר, מקפלים ל-2 ומקפלים שוב.

מתכונים נוספים של קרפ:

מתכון לקרפ צרפתי טעים
קרפ צרפתי מתכון קטלני ב-2 דקות
זה ללא ספק המתכון הכי טוב לקרפ צרפתי במילוי שוקולד כמו בקניון

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות