5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

סלט טאבולה, הידוע גם בשם טאבולה, הוא סלט מזרח תיכוני תוסס ומרענן שכבש את לבם של חובבי אוכל ברחבי העולם. המנה הזו מאזור הלבנט היא חגיגה של מרכיבים טריים וטעמים נועזים. באופן מסורתי, הוא נחשב לסמל של שגשוג ומזל טוב, שהוגש לעתים קרובות באירועים מיוחדים.

 

רשימת רכיבים:

1 כוס בורגול

2 כוסות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות

1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

1/4 כוס מיץ לימון טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

אופציונלי: 1 מלפפון חתוך לקוביות

אופציונלי: 1/2 כוס גרעיני רימון

שלבי הכנה:

  1. מכינים את הבורגול: שוטפים 1 כוס בורגול במים קרים. מרתיחים 1.5 כוסות מים, מוסיפים את הבורגול, מכסים ומניחים לו לשבת 15-20 דקות עד שהוא סופג את המים. מערבבים אותו במזלג ונותנים לו להתקרר.
  2. קוצצים: קוצצים דק פטרוזיליה טרייה, עלי נענע, בצל ירוק ועגבניות. אם אתם מרגישים הרפתקנים, זרקו פנימה מעט מלפפון חתוך לקוביות לקבלת פריכות נוספת.
  3. מערבבים: בקערה גדולה משלבים את הבורגול המצונן עם הירקות החתוכים ועשבי התיבול.
  4. מכינים רוטב: לטפטף על התערובת שמן זית כתית מעולה ומיץ לימון טרי. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים הכל יחד עד לציפוי טוב.
  5. תוספות אופציונליות: לפרץ של מתיקות וצבע, מוסיפים לתערובת גרגרי רימון.
  6. השריה: אפשרו לטעמים להתערבב על ידי מתן לסלט לשבת במקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים:

כמות הכנה:

טוב ל-4 מנות 

זמן הכנה:

30 דקות 

דרגת קושי:

קלה

חלופות למתכונים:

טיפים:

תהנו מהפרץ הזה של רעננות מזרח תיכונית היישר מהמטבח שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות