דרגו את המתכון

מתכון עוגת מסקרפונה קלה

מקורה במסורת הקולינרית האיטלקית, עוגת מסקרפונה קלה זו מגלמת את תמצית הפשטות והפינוק. עם המרקם הקטיפתי והמתיקות העדינה, העוגה הזו היא פינוק מענג המתאים לכל אירוע. עשוי עם גבינת מסקרפונה שמנת, המתכון הזה מציע טוויסט יוקרתי לקינוח קלאסי. בין אם אתם מארחים מסיבת ארוחת ערב או פשוט משתוקקים לפרוסה של משהו מיוחד, העוגה הזו בטוח תספק את השן המתוקה שלכם. בנוסף, עם שיטת ההכנה הפשוטה שלו, אפילו אופים מתחילים יכולים להכין את הקינוח המענג הזה בקלות.

רכיבים:

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. בנוסף, ניתן להחליף סוכר מגורען רגיל בסוכר בעל תעודת כשרות במידת הצורך.

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עוגה עגולה (קוטר 20 ס"מ) בחמאה או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את גבינת המסקרפונה, הביצים והסוכר. השתמשו במיקסר ידני או במטרפה כדי להקציף את התערובת עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  3. מוסיפים לתערובת את תמצית הוניל וגרידת הלימון (אם משתמשים) ומערבבים עד להטמעה טובה.
  4. מנפים פנימה בהדרגה את הקמח לכל מטרה וקורט מלח לתוך החומרים הרטובים. מקפלים בעדינות את החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה, כי זה יכול לגרום לעוגה צפופה.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  6. מכניסים את תבנית העוגה לתנור שחומם מראש ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  7. לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות. לאחר מכן, העבירו אותו בזהירות לרשת לצינון מלא.
  8. לאחר שהתקררה פורסים את עוגת המסקרפונה לפרוסות ומגישים. לחלופין, אבק באבקת סוכר או למעלה עם פירות יער טריים למגע נוסף של מתיקות.

יתרונות תזונתיים:

זמן ההגשה וההכנה: מתכון זה מניב כ-8 מנות ולוקח כשעה להכנה ואפייה.

רמת קושי: קַל. מתכון זה מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות