מתכון פשוט לעקיצת הדבורה

עקיצת הדבורה מתכון
שירן חדד משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת עקיצת הדבורה עם שקדים וקרם וניל.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

שירן חדד משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת עקיצת הדבורה עם שקדים וקרם וניל.

מצרכים להכנת עוגת עקיצת הדבורה:

תבנית: בתבנית בקוטר 24/26 ס”מ
כוס: כוס שתייה חמה

3 ביצים
3 סוכר וניל
1 כוס שמנת צמחית (שתיה חמה)
1/4 1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן

קרם וניל:2 שמנת צמחית
1 אינסטנט וניל

ציפוי אגוזים/שקדים:
5 כפות סוכר
כף דבש
כף נס קפה
מה שנשאר מהשמנת צמחית
20 גרם מחמאה
200 גרם אגוזי מלך/שקדים פרוסים

אופן הכנה:

  • קודם נחמם מראש תנור על חום בינוני (175 מעלות)
  • נטרוף את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל, אחרי זאת נוסיף את שאר החומרים ונאפה בתבנית משומנת שלנו במשך 25-30 דקות, עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • כעת נכין הציפוי – נמיס הכל בקלחת ונכבה את האש, ואז נוסיף את האגוזים הקצוצים.
  • כעת נרכיב את העוגה – נחצה את העוגה ל-2 ונמרח את הקרם או נזלף יפה. לאחר מכן נסגור את העוגה ונשפוך מעל את הציפוי אגוזים ומכניסים למקרר.

סרטון עם מתכון נוסף לעוגת עקיצת הדבורה של קרין גורן:

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: