מתכון פשוט לעקיצת הדבורה

עקיצת הדבורה מתכון
שירן חדד משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת עקיצת הדבורה עם שקדים וקרם וניל.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

שירן חדד משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת עקיצת הדבורה עם שקדים וקרם וניל.

מצרכים להכנת עוגת עקיצת הדבורה:

תבנית: בתבנית בקוטר 24/26 ס”מ
כוס: כוס שתייה חמה

3 ביצים
3 סוכר וניל
1 כוס שמנת צמחית (שתיה חמה)
1/4 1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן

קרם וניל:2 שמנת צמחית
1 אינסטנט וניל

ציפוי אגוזים/שקדים:
5 כפות סוכר
כף דבש
כף נס קפה
מה שנשאר מהשמנת צמחית
20 גרם מחמאה
200 גרם אגוזי מלך/שקדים פרוסים

אופן הכנה:

  • קודם נחמם מראש תנור על חום בינוני (175 מעלות)
  • נטרוף את הביצים עם הסוכר והסוכר וניל, אחרי זאת נוסיף את שאר החומרים ונאפה בתבנית משומנת שלנו במשך 25-30 דקות, עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • כעת נכין הציפוי – נמיס הכל בקלחת ונכבה את האש, ואז נוסיף את האגוזים הקצוצים.
  • כעת נרכיב את העוגה – נחצה את העוגה ל-2 ונמרח את הקרם או נזלף יפה. לאחר מכן נסגור את העוגה ונשפוך מעל את הציפוי אגוזים ומכניסים למקרר.

סרטון עם מתכון נוסף לעוגת עקיצת הדבורה של קרין גורן:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: