5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

 

צ'ימיצ'ורי, שמקורו מארץ הטנגו הנלהב והאסדו הרוחש, הוא המתנה של ארגנטינה לחובבי הטעמים. הרוטב הירוק התוסס הזה הוא כמו מסיבת ריקודים בפה שלך, מפוצץ בעשבי תיבול טריים, שום ובעיטה חריפה. שורשיו נעוצים בגאוצ'וס  בוקרים ארגנטינאים  שהקציפו אותו כדי לתבל את הבשרים הצלויים שלהם על הפמפס. היום, זה לא רק תבלין; זו תחושה קולינרית!

 

רשימת רכיבים:

לרוטב הצ'ימיצ'ורי:

 1 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק

 4 שיני שום, קצוצות

 2 כפות אורגנו טרי קצוץ דק

 1 כפית פתיתי פלפל אדום (להתאים לרמת התבלינים שלך)

 1 כפית פפריקה מעושנת

 1/2 כוס חומץ יין אדום

 1/2 כוס שמן זית כתית מעולה

 מלח ופלפל לפי הטעם

שלבי הכנה:

  1. קוצצים וטחונים: קוצצים דק פטרוזיליה, אורגנו ושום. לטחון את השום כאילו הוא חייב לך כסף.
  2. מערבבים: בקערה מערבבים את עשבי התיבול הקצוצים, השום הטחון, פתיתי הפלפל האדום, הפפריקה המעושנת, חומץ היין האדום ושמן הזית. תן לזה שילוב טוב כאילו אתה רוקד סלסה.
  3. מתבלים לפי הטעם: מתבלים במלח ופלפל. לטעום ולהתאים  זכרו, אתה השף של החגיגה שלך!
  4. תנו לזה להשרות: אפשרו לצ'ימיצ'ורי להשרות לפחות 30 דקות. הרוטב הזה משתפר עם הזמן, כמו יין משובח או בלדת רוק קלאסית.
  5. הגישו ותיהנו: טפטפו את הסם הירוק הזה על בשרים בגריל, ירקות צלויים, או אפילו כרוטב טבילה. זה כמו פיצוץ טעם בפה שלך!

לגרסה חלופית כשרה:

יתרונות תזונתיים:

כמות :

מתאים ל4-6 מנות.

קושי: 

קל. אם אתם יכול לקצוץ, לערבב ולטעום, אתם בעצם מאסטרו צ'ימיצ'ורי.

טיפים חלופיים:

עכשיו קדימה, הקפיצו את התענוג הארגנטינאי הזה, ותנו לבלוטות הטעם שלכם לעשות את הטנגו! 🕺💃

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות