מתכונים לחציל זעלוק מרוקאי וחציל במיונז
מצרכים להכנת חציל זעלוק מרוקאי וחציל במיונז :
3 חצילים מקולפים
1 גמבה
1 ראש שום מפורק לשינים (מסירים את קליפת השום)
תבלינים לחציל זעלוק:
מיץ מלימון 1
רבע צרור כוסברה
חצי כוס שמן
כף כמון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ
תבלינים לחציל במיונז:
חצי כפית מלח
אופן הכנה:
1. חוצים את החצילים לשניים.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. לוקחים תבנים ושמים מעליה רשת וממלאים במים עד 3/4 מהתבנית..
4. מסדרים את החצילים מעל הרשת ואופים בתנור למשך כ-20 דקות עד לריכוך החציל.
5. מוסיפים לתנור גמבה .
6. שמים במעבד המזון את החציל ושיני השום ומפעילים בפולסים.
7. מוסיפים את מיץ הלימון לחציל ומפעילים שוב את מעבד המזון למשך 2 פולסים.
8. מחלקים את ממרח החציל ל-2 קערות.
9. מקלפים את הגמבה שקלינו בתנור,מסירים גרעינים וחותכים לרצועות ואחר כך לקוביות ומוסיפים ל-1 מקערות החצילים (קערת הזעלוק).
10. מוסיפים לקערת הזעלוק את הכוסברה ואת השמן,כמון,מלח,פלפל שחור גרוס, חומץ ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ואז הזעלוק מוכן.
11. מתחילים בהכנת החציל מיונז: מוסיפים לחציל בקערה השניה |(חציל מיונז) את המלח ומיונז (בערך 2 כפות אבל כל אחד והטעם שהוא אוהב) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה