מתכונים לחציל זעלוק מרוקאי וחציל במיונז

חציל זעלוק וחציל במיונז
חציל זעלוק וחציל במיונז של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מתכונים לחציל זעלוק מרוקאי וחציל במיונז

מצרכים להכנת חציל זעלוק מרוקאי וחציל במיונז :
3 חצילים מקולפים
1 גמבה
1 ראש שום מפורק לשינים (מסירים את קליפת השום)
תבלינים לחציל זעלוק:
מיץ מלימון 1
רבע צרור כוסברה
חצי כוס שמן
כף כמון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ

תבלינים לחציל במיונז:
חצי כפית מלח

אופן הכנה:
1. חוצים את החצילים לשניים.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. לוקחים תבנים ושמים מעליה רשת וממלאים במים עד 3/4 מהתבנית..
4. מסדרים את החצילים מעל הרשת ואופים בתנור למשך כ-20 דקות עד לריכוך החציל.
5. מוסיפים לתנור גמבה .
6. שמים במעבד המזון את החציל ושיני השום ומפעילים בפולסים.
7. מוסיפים את מיץ הלימון לחציל ומפעילים שוב את מעבד המזון למשך 2 פולסים.
8. מחלקים את ממרח החציל ל-2 קערות.
9. מקלפים את הגמבה שקלינו בתנור,מסירים גרעינים וחותכים לרצועות ואחר כך לקוביות ומוסיפים ל-1 מקערות החצילים (קערת הזעלוק).
10. מוסיפים לקערת הזעלוק את הכוסברה ואת השמן,כמון,מלח,פלפל שחור גרוס, חומץ ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ואז הזעלוק מוכן.
11. מתחילים בהכנת החציל מיונז: מוסיפים לחציל בקערה השניה |(חציל מיונז) את המלח ומיונז (בערך 2 כפות אבל כל אחד והטעם שהוא אוהב) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: