דרגו את המתכון

עוגת פירות עם שטרויזל מביאה טוויסט תוסס וחגיגי לעוגת הפירות המסורתית, מה שהופך אותה לפינוק מענג לכל אירוע.

שלא כמו בת דודתה הצפופה יותר, הקשורה לחג המולד, גרסה זו קלילה יותר ושופעת פירות צבעוניים ופיזורים עליזים, מה שהופך אותה למושלמת לימי הולדת, חגיגות, או פשוט כתוספת בהירה לתה אחר הצהריים שלך. העוגה הזו משלבת את הטעמים העשירים של הפירות המעורבבים עם הכיף והגחמה של שפריצים, הכל עטוף בפירור לח ונימוח. בואו לאפות עוגה שמשמחת להסתכל עליה כמו לאכול!

איך להכין עוגת פירות יער עם שטרויזל – הרכיבים:

עבור הזיגוג:

שלבים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
  2. בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ומוסיפים כף קמח עם כל אחת כדי למנוע קיפול.
  4. מקפלים פנימה את יתרת הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. מערבבים פנימה את החלב ותמצית הווניל עד שהבלילה חלקה.
  6. מקפלים פנימה בעדינות את הפירות היבשים המעורבבים והזרז.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. אופים כ-45-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן הופכים על רשת להתקררות מלאה.
  10. לזיגוג, מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ לימון או מים עד לקבלת מרקם חלק.
  11. מטפטפים את הזיגוג על העוגה שהתקררה, ואז מפזרים זילוף נוסף לקישוט.
  12. נותנים לזיגוג להתייצב לפני החיתוך וההגשה.

תהנו מעוגת הפירות שלכם עם שפריצים, עוגה שבטוח תאיר כל שולחן ותעלה חיוכים על הפנים עם המראה החגיגי והטעם הטעים שלה. זוהי תזכורת שלפעמים, כל מה שאתה צריך זה קצת צבע ויצירתיות כדי להפוך משהו מסורתי למשהו יוצא דופן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות