2.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

ניוקי ברוטב שמנת פסטו משגע

מתכון מאת: סוניה סאני בן הרוש

מצרכים:

  • ניוקי:
    • חבילת ניוקי (500 גרם) – ניתן לערבב טעמים
  • פסטו ביתי (או פסטו מוכן):
    • כוס עלי בזיליקום דחוסה
    • 3 שיני שום
    • ¼ כוס צנוברים
    • ¼ כוס שמן זית
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • רוטב שמנת:
    • בצל קטן קצוץ דק
    • 2-3 כפות שמן זית
    • 4-5 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
    • מיכל שמנת מתוקה או לבישול (250 מ"ל) – ניתן להשתמש בחצי מכל אחד
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
    • קורט אגוז מוסקט
    • 2-3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפסטו:
    • טוחנים את כל מרכיבי הפסטו במעבד מזון עד לקבלת עיסה חלקה.
    • ניתן להשתמש בכף גדושה של פסטו מוכן במקום.
  2. מבשלים את הניוקי:
    • מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן במים רותחים עם כפית מלח עד שהם צפים (כ-4 דקות).
  3. מכינים את הרוטב:
    • מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
    • מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים כדקה נוספת.
    • מוסיפים את הפסטו ומערבבים.
    • מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
  4. משלבים את הניוקי:
    • מוסיפים את הניוקי המבושלים לרוטב ומערבבים.
    • מוסיפים את גבינת הפרמז'ן ומבשלים עוד דקה-שתיים עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  5. מגישים:
    • מגישים חם ומפזרים מעל עוד מעט פרמז'ן.

בתאבון!

מתכון של סוניה סאני בן הרוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות