ניוקי בעשבי תיבול ושמן זית

ניוקי בעשבי תיבול

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם

לרוטב:
3 שיני שום קטנות
1/4 כוס שקדים קלופים שלמים )לא קלויים(
רבע פלפל קלוי גדול
5 זיתים
4/3 כוס בזיליקום )שטוף ויבש, עם הגבעולים(
1/4 כוס פטרוזיליה )שטופה ויבשה, עם הגבעולים(
1/4 כפית מלח (לא חובה)
1/8 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
3 עגבניות שרי בינוניות
1/4 פלפל ירוק חריף
6-7 כפות שמן זית איכותי

לניוקי:
400 גר' ניוקי (חבילה)
3 כפות שמן זית
3 כפות מים

הכנה:
✓ להכניס את כל מרכיבי הרוטב למעבד מזון ולעבד בכמה פולסים עד שנטחן למרקם
שאוהבים
✓ במחבת גדולה ועמוקה לחמם 3 כפות שמן זית ולהוסיף אליהם את הניוקי
✓ לערבב בעדינות ולהנמיך לאש הכי קטנה
✓ לבשל כ- 5 דקות עד שהניוקי רכים
✓ להוסיף 3 כפות מים המים ולערבב
✓ להוסיף את הרוטב ולערבב
✓ לפזר פרמזן אם רוצים

*הניוקי יוצא עטוף בהרבה רוטב, מי שלא אוהב ככה אפשר לשים חצי מהכמות של הרוטב ואת
השאר לשמור – מעולה לטוסטים, ביצים, מאפים ועוד…

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: