סירות תפוחי אדמה ממולאות

סירות תפוחי אדמה ממולאות
חני קונאשוילי משתפת אותנו במתכון שלה לסירות תפוחי אדמה ממולאות.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

חני קונאשוילי משתפת אותנו במתכון שלה לסירות תפוחי אדמה ממולאות.

מצרכים להכנת סירות תפוחי אדמה ממולאות:

  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 בצלים
  • 1 כף סוכר
  • 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוסברה טחונה יבשה
  • פפריקה מתוקה 
  • (מי שאוהב אפשר מעט כמון)
  • מעט שומן כבש (אפשרות)
  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 כף שום כתוש

אופן הכנה:

  • לוקחים 4 תפוחי אדמה גדולים שרחוצים היטב ומבשלים אותם עם הקליפה. לאחר מכן מסננים ומקררים אותם. ככל שעובדים עם תפוח אדמה קר הוא לא יקרע.
  • חוצים לרוחב ומוציאים עם כף את המילוי ומשאירים שוליים ותחתית ממש כמו סירה. ואז מסדרים בתבנית על נייר אפיה.
  • כעת חותכים 2 בצלים לטבעות ומטגנים בשמן כמה דקות. מוסיפים כף סוכר ו- 300 גרם בשר טחון (אפשר גם רצועות חזה עוף).
  • מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים: מלח. פלפל שחור. כוסברה טחונה יבשה. פפריקה מתוקה. מי שאוהב מעט כמון. אפשר גם להוסיף מעט שומן כבש גם לטיגון.
  • מוסיפים סלסלת פטריות כשחוצים כל פטריה לשניים.
  • מטגנים עוד דקה. ואז מורידים מהאש ומוסיפים כף שום כתוש ומערבבים.
  • מי שאוהב את תפוחי האדמה מאוד קריספיים אז זה השלב בו מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן ושמים בתנור לאפייה של 15 דקות על 200 מעלות חום.
  • כעת נמלא את תפוחי האדמה במילוי ונאפה להשחמה כ-30 דקות.

סרטון עם מתכון נוסף לסירות תפוחי אדמה עם רוטב אדום:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: