סלט קישואים בטעם כבד -תומר תומס

סלט קישואים בטעם כבד

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו בסלט נוסף ליום ליום שישי וארוחות חג או בכלל לכל יום בשבוע שרוצים להתפנק בסלט איכותי.
הפעם מדובר בסלט קישואים צמחוני בטעם כבד,מעין ממרח קישואים אותו ניתן למרוח על לחם או לשדרג כל סנדביץ.המרכיבים העיקרים בסלט קישואים ביצים קשות,בצל וכמובן קישואים.

מצרכים להכנת סלט קישואים בטעם כבד:

  • 1 ק"ג קישואים שטופים ללא קצוות
  • חצי ק"ג בצל קלוף ושטוף
  • 5 ביצים קשות
  • שמן זית לטיגון או שמן רגיל
  • כף סוכר חום (לא חובה)
  • חצי כף פלפל שחור(לשים לפי טעם אישי,ניתן לשים פחות למי שאוהב פחות חריפות)
  • מעט פפריקה חריפה
  • 3/4 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם האישי

אופן הכנה של סלט קישואים בטעם כבד:

  1. את הקישואים חותכים לקוביות.
  2. את הבצל חותכים בצורת ירח.
  3. מתחילים בטיגון הבצל,שמים בסיר או במחבת כמות של שמן זית שתכסה את תחתית הסיר,שמים את הבצל הקצוץ בצורת ירח ומתחילים בטיגון עד שהבצל חרוך עד כמעט שרוף זה מוסיף הרבה לטעם הסופי של הסלט.
  4. מפזרים מעל קוביות הקישואים שמן זית, מערבבים היטב,מפזרים על תבנית אפיה עם נייר אפיה ומכניסים לתנןר שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עד להשחמה של קוביות הקישואים בערך 25 דקות , אבל זה משתנה מתנור לתנור ויש לבדוק מדי פעם.
  5. כאשר הבצל משחים ניתן להוסיף כף בצל חום ולהמשיך בטיגון אבל זה לא חובה.
  6. מוסיפים לבצל מעט מים,ממשיכים לטגן עד שהמים נספגים ואז מוסיפים עוד מים וחוזרים על התהליך עד שהבצל נהיה רך במרקם של ריבה,ניתן ואף מומלץ לכסות את הסיר במהלך התהליך.
  7. מגרדים את הביצים בחלק הגס של הפומפיה.
  8. לאחר שהבצל הגיע למרקם הרצוי וקוביות הקישואים השחימו בתמור, טוחנים את הצל וקוביות הקישואים במעבד מזון עד למרקם חלק.
  9. לאחר שטחנו והגענו למרקם חלק שמים בקערה גדולה, מוסיפים חצי כף פלפל שחור,מעט פפריקה חריפה,3/4 כפית כמון ומלח לפי הטעם האישי ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מעט לפני הסוף מוסיפים את הביצים המגורדות וממשיכים לערבב.
  10. נותנים לסלט להתקרר ואז מגישים ולאחר מכן שומרים בקירור.
  11. להגיש עם קישוט של עירית או לשים קצת מהבצל שהשחמנו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *