חיפוש

סמבוסק גבינה עיראקי -המתכון המושלם

סמבוסק גבינה עיראקי
דליה לוי ונועם זיגדון משתפים אותנו במתכון שלהן להכנת סמבוסק גבינה עיראקי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

דליה לוי ונועם זיגדון משתפים אותנו במתכון שלהן להכנת סמבוסק גבינה עיראקי

סרטון הכנה של סמבוסק גבינה עיראקי של דליה לוי:

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים (1 שימרית)
  • 1 כף סוכר
  • 2-3 כוסות מים בהתאם לצורך
  • 1 כוס שמן
  • קמצוץ מלח
  • חומרים למילוי :
  • 500 גרם גבינה עיראקית
  • 500 גרם גבינה צפתית
  • 300 גרם  גבינה ריקוטה
  • 2 כף קורנפלור

אופן הכנה:

  1. בקערה מערבבים יחד את הקמח , הסוכר והשמרים תוך כדי ערבוב מוסיפים 2 כוסות מים בהדרגה (יש לזכור שיש 1 כוס שמן) .
  2. מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במידה וחסר מים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  3. מוסיפים את קמצוץ המלח וממשיכים ללוש . תהליך לישה לפחות אורך 7-8 דקות.
  4. מניחים בצד לתפיחה.
  5. הכנת התערובת של הגבינה : מגרדים את הגבינות ומוסיפים את הקורנפלור .
  6.  לאחר שהבצק הכפיל את עצמו מרדדים על משטח עבודה עד לעובי של כ-חצי ס"מ קורצים עיגולים ועל  כל עיגול שמים כך מילוי סוגרים לחצי עיגול מהדקים היטב ושוב מהדקים עם המזלג ,מורחים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שישחימו.
  7. מוציאים מהתנור ומכסים עם מגבת את התבנית על מנת שיקבלו פריכות .אפשר להקפיא.

מתכון נוסף של סמבוסק גבינה של נועם זיגדון:

  • סמבוסק גבינה*
  • כוס מדידה חד פעמית חמה
  • לבצק
  • 1ק"ג קמח מנופה.
  • ½1 כפות שמרים יבשים.
  • 100 גרם מחמאה מומסת
  • 2 ביצים L.
  • 2 כפות סוכר.
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חוויאג' לאפיה
  • 2 כוסות מים פושרים.
  • למילוי
  • 2 חב' גבינת טוב טעם.
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. להמיס את השמרים עם הסוכר וכוס אחת של מים להוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהמחמאה .
  2. ללוש לבצק לקראת הסוף להוסיף את המחמאה.
  3. להתפיח את הבצק כשעה.
  4. לתת לבצק לנוח כשעה..
  5. לחלק את הבצק ל-20 חלקים לקרוץ עיגולים בעובי ½ ס"מ למלא במלית לקפל ולהדק שוליים.
  6. להניח בתבנית למרוח בביצה לפזר שומשום .
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-200° כ-12 דקות עד להזהבה.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות