תפריט סגור

עוגה בחושה פרווה רכה ונימוחה

עוגה בחושה פרווה

מתכון קל של עוגה בחושה רכה עם שזיפים וקראמבל אגוזים מעל ללא מיקסר ועם טעם משגע
קרדיט מתכון: אריאלה גולדמן

מצרכים:

2 ביצים אין צורך להפריד

שקית סוכר וניל (10 גרם)

שליש כוס סוכר

שליש כוס שמן קנולה

3 שזיפים קלופים רכים וחתוכים לקוביות קטנות (מאחר ובשעת כתיבת המתכון שזיף אינו פרי העונה,ניתן להשתמש בזיפים משומרים מסוננים מנוזלים,אך כמובן שעדיף טרי או לנסות פרי אחר שקיים בעונה)

חצי כוס מים

1 כוס קמח תופח

לקראמבל העליון:

3 כפות שמן

חצי כוס קמח רגיל

2 כפות מלאות סוכר

2 כפות אגוזים טחונים

אופן הכנה:
1. נתחיל בחימום התנור ל-180 מעלות
2. נמשיך עם הכנת הקראמבל העליון: בקערה נערבב את הסוכר,אגוזים טחונים וקמח,נמשיך לערבב ידנית ונוסיף בהדרגה, 2 כפות שמן תוך כדי ערבוב,במידה ותתקבל תערובת פירורית אין צורך בכפית השלשית של השמן,הרעיון לחוש את זה בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
3. בקערה נוספת מערבבים את סוכר הוניל,סוכר טהביצים לאחר מכן נוסיף לתערובת את המים והשמן ונערבב היטב.
4. מוסיפים לתערובת הביצים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ואת התערובת יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
5. מעל העוגה מפזרים את קוביות השזיפים ואת הקראמבל המוכן ואופים במשך 40-45 דקות לתנור שחיממנו מראש ל-180 מעלות.
6. לאחר 40 דקות בודקים עם קיסם במספר מקומות בעוגה,נועצים את הקיסם אם יוצא יבש העוגה מוכנה אם יוצא רטוב ממשיכים באפייה עד אשר יוצא יבש.
7. נותנים לעוגה להתקרר לגמרי,מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.

מומלץ להשתמש בכוס מדידה על מנת להגיע לתוצאות מיטביות,אם אין ניתן להשתמש בגביע ריק של קוטג או גבינה לבנה.
הגודל המומלץ של תבנית האינגליש קייק הוא סטנדרטי בגודל 28×22.5 סמ

סרטון עם מתכון נוסף לעוגה בחושה עם מיקי שמו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!