עוגה מושלמת לט"ו בשבט

עוגה לטו בשבט
לצפייה במתכון יש ללחוץ על שם המתכון.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגה מושלמת לטו בשבט.

  • מספיק לתבנית אינגליש קייק עמוקה או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
  • שליש כוס צימוקים בהירים
  • שליש כוס צימוקים כהים
  • 1 כוס אגוזי מלך שבורים
  • 1 כוס פירות יבשים חתוכים קטן (אני שמתי פפאיה ומשמשים )
  • אפשרי – שליש כוס שוקולד צ'יפס
  • 200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס חד פעמית לשתייה חמה של סוכר (אפשרי גם דמררה)
  • חצי כפית מלח
  • 1 שקית סוכר וניל קטנה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגורדת מתפוז אחד
  • 4 ביצים
  • 3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אחת אבקת אפייה)
  • חצי מיכל שמנת מתוקה (120 מ"ל)
  • שקדים מולבנים פרוסים לקישוט
  • לרוטב
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 כף תמצית רום או ברנדי

אופן ההכנה

  • לחמם תנור ל- 160 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה לערבב את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, תמצית וניל וקליפת תפוז עד קבלת מעין בצק.
  • להוסיף את הביצים בהדרגה.
  • להוסיף את הקמח ואת השמנת מתוקה בהדרגה. לעבד עוד מעט עד קבלת תערובת אחידה.
  • להוסיף ידני לקערה את הפירות היבשים ולערבב היטב.
  • לצקת את התערובת לתבנית המשומנת וליישר. לפזר למעלה את השקדים.
  • להכניס לתנור לכ- 50 דקות עד שהשקדים מזהיבים ונועצים קיסם שיוצא יבש.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור חמה לזלף את הרוטב החם על השקדים.

סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת העוגה:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: