תפריט סגור

עוגה מושלמת לפסח עם שוקולד

עוגה מושלמת לפסח

עוגה מושלמת לפסח עם שוקולד

מתוך "אומנות הפטיסרי עם דודו אוטמזגין"

תבנית קפיץ 24

מצרכים להכנת עוגת שוקולד כשרה לפסח
לעוגה:

220 מ"ל חלב
225 גרם חמאה
140 גרם קקאו
115 גרם שוקולד מריר
140 מ"ל שמנת חמוצה
150 גרם ביצים
10 גרם תמצית וניל
450 גרם סוכר
320 גרם קמח תפוח אדמה
קורט מלח
15 גרם אבקת אפיה

לרוטב:
50 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל חלב

לגנאש:
150גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. העוגה: בסיר מחממים את החלב, השוקולד המריר, החמאה והקקאו עד שהכל נמס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומסירים מהאש.
2. את הביצים,תמצית הוניל והשמנת חמוצה מקציפים במהירות גבוהה למשך 3 דקות ולאחר מכן מניחים בצד.
3.שמים וו גיטרה במיקסר ומעבדים את קמח תפוחי האדמה, המלח, אבקת האפיה והסוכר עד אשר כל החומרים היבשים התאחדו. במהלך פעולת המיקסר, מוסיפים את בלילת השוקולד ואז מוסיפים את בלילת הביצים,ממשיכים בעיבוד עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את הבלילה המאוחדת לתבנית אפיה ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות.
5. בזמן האפיה מתחילים בהכנת הרוטב: מביאים את החלב לרתיחה ואז מוסיפים לתוכו את השוקולד.
6. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקיםמעל העוגה את הרוטב ומצננים.
7. ליצירת הגנאש: מרתיחים שמנת המתוקה ושופכים מעל השוקולד.
8. ממשיכים בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה
9. שופכים את הגנאש על העוגה,מעבירים לקירור עד שהגנאש מתייצב ואז מגישים.
בתאבון!!!

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
עוגה מושלמת לפסח
Published On

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!