דרגו את המתכון

 

עוגיות אוריאו מתכון מנצח

עוגיות אוריאו הן אחת העוגיות האהובות בעולם, ויש סיבה לכך. הן פשוט טעימות! עוגיות אוריאו הן עוגיות שוקולדיות עם מלית קרמית טעימה. הן מושלמות לאכילה בפני עצמן, או כחטיף או קינוח.

מקור

עוגיות אוריאו הומצאו בשנת 1912 על ידי חברת Nabisco האמריקאית. העוגיות היו הצלחה מיידית, והן הפכו לאחת העוגיות הנמכרות ביותר בעולם.גם בישראל הן מאוד פופלאריות וחביבות על ילדים ומבוגרים כאחד.

מרכיבים

יתרונות תזונתיים

עוגיות אוריאו הן מקור טוב לסידן, ברזל, ויטמין B1, וויטמין B2. הן גם מכילות כמות קטנה של סיבים תזונתיים.

כמות מנות

המתכון הזה מכין כ-15-17 עוגיות.

זמן הכנה

זמן ההכנה הכולל הוא כ-40 דקות.

רמת קושי

המתכון הזה הוא קל להכנה.

טיפים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים חמאה, סוכר חום כהה, ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה.
  3. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.
  4. מנפים לקערה נפרדת קמח, אבקת קקאו, אבקת סודה לשתייה, ומלח.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  6. מרדדים את הבצק לעלה דק (בערך 0.5 ס"מ) על משטח מקומח.
  7. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.
  8. מניחים את העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. אופים כ-10 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות בקצוות.
  10. מצננים את העוגיות לחלוטין.
  11. מרכיבים את העוגיות: מניחים עוגייה אחת על צלחת, ומזלפים עליה כמות נדיבה של מלית אוריאו. סוגרים בעוגייה נוספת.
  12. מגישים מיד.

בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות