עוגיות אמרטו (שקדים) מדהימות וקלות

עוגיות שקדים אמרטו
עוגיות שקדים אמרטו מתכון קל

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

עוגיות אמרטו (שקדים) מדהימות וקלות להכנה ללא ביצים

מצרכים ל30 עוגיות
150 גרם שקדים לא קלויים קצוצים/טחונים
150 גרם חמאה או מחמאה
¼ כוס סוכר
3 כפיות אמרטו (ליקר שקדים) לא חובה אבל מאוד מומלץ!
1 כפפית תמצית וניל
½ 1 כוסות קמח תופח ( או קמח רגיל ולהוסיף כפית שטוחה אבקת אפייה)
2-3 כפות מים קרים /חלב קר (אם צריך).
שקדים שלמים לקישוט

אופן ההכנה:
1. מחחמים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקציפים את החמאה והסוכר במיקסר לקרם חלק. מוסיפים את ליקר השקדים, תמצית וניל ואת הקמח בהדרגה, עד שנוצר בצק חלק (אם צריך מוסיפים את המים/החלב).
3. מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומוסיפים את השקדים הקצוצים.
4. צרים עוגיות ומניחים בתבנית במרחקים שווים. מוסיפים שקד על כל עוגייה לקישוט. אופים במרכז התנור כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להשחים. מצננים ומאחסנים בקופסא הרמטית.
בתיאבון.

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: