דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות מהירות וקלות להכנה מבצק שק"ם.
- לבצק:
- 1 קמח אוסם קטן תופח (350 גר', או 2.5 כוסות קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) או 1 יחידה אשל
- למילויים:
- ממרח חלבה/ממרח תמרים/נוטלה/ממרח טופי קרמל/ממרח פררו רושה/ממרח רפאלו
- כל ממרח או תוספת כגון אגוזים קצוצים או קוקוס שעולה על דעתכם
- אבקת סוכר לזרייה על העוגיות כשיוצאות מהתנור
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה או בצורה ידנית לערבב את הקמח עם החמאה במהירות בינונית..
- כשנוצרת תערובת פירורית להוסיף את השמנת חמוצה ולערבב באיטיות מס' דק' עד שמתגבש בצק.
- לאסוף את הבצק מהקערה וללוש ידני עוד מספר דקות.
- ליצור כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר חצי שעה עד שעה.
- לחמם תנור ל- 180 מעלות. לחתוך את הבצק הקר ל- 3 חלקים.
- על משטח נקי לפזר מעט קמח ולרדד כל חלק למלבן. למרוח מילוי ותוספות שאוהבים.
- ניתן למרוח ביצה טרופה מלמעלה ולפזר מעט שומשום. להכניס לתנור לחצי שעה או עד שמזהיב.
- לצנן מעט ולזרות אבקת סוכר.
- בתיאבון ♥.