עוגיות מהירות וקלות להכנה

עוגיות מהירות וקלות להכנה
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות מהירות וקלות להכנה מבצק שק"ם.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות מהירות וקלות להכנה מבצק שק"ם.

  • לבצק:
  • 1 קמח אוסם קטן תופח (350 גר', או 2.5 כוסות קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) או 1 יחידה אשל
  • למילויים:
  • ממרח חלבה/ממרח תמרים/נוטלה/ממרח טופי קרמל/ממרח פררו רושה/ממרח רפאלו
  • כל ממרח או תוספת כגון אגוזים קצוצים או קוקוס שעולה על דעתכם
  • אבקת סוכר לזרייה על העוגיות כשיוצאות מהתנור

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה או בצורה ידנית לערבב את הקמח עם החמאה במהירות בינונית..
  • כשנוצרת תערובת פירורית להוסיף את השמנת חמוצה ולערבב באיטיות מס' דק' עד שמתגבש בצק.
  • לאסוף את הבצק מהקערה וללוש ידני עוד מספר דקות.
  • ליצור כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר חצי שעה עד שעה.
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות. לחתוך את הבצק הקר ל- 3 חלקים.
  • על משטח נקי לפזר מעט קמח ולרדד כל חלק למלבן. למרוח מילוי ותוספות שאוהבים.
  • ניתן למרוח ביצה טרופה מלמעלה ולפזר מעט שומשום. להכניס לתנור לחצי שעה או עד שמזהיב.
  • לצנן מעט ולזרות אבקת סוכר.
  • בתיאבון ♥.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: