עוגיות מהירות וקלות להכנה

עוגיות מהירות וקלות להכנה
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות מהירות וקלות להכנה מבצק שק"ם.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לעוגיות מהירות וקלות להכנה מבצק שק"ם.

  • לבצק:
  • 1 קמח אוסם קטן תופח (350 גר', או 2.5 כוסות קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) או 1 יחידה אשל
  • למילויים:
  • ממרח חלבה/ממרח תמרים/נוטלה/ממרח טופי קרמל/ממרח פררו רושה/ממרח רפאלו
  • כל ממרח או תוספת כגון אגוזים קצוצים או קוקוס שעולה על דעתכם
  • אבקת סוכר לזרייה על העוגיות כשיוצאות מהתנור

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה או בצורה ידנית לערבב את הקמח עם החמאה במהירות בינונית..
  • כשנוצרת תערובת פירורית להוסיף את השמנת חמוצה ולערבב באיטיות מס' דק' עד שמתגבש בצק.
  • לאסוף את הבצק מהקערה וללוש ידני עוד מספר דקות.
  • ליצור כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר חצי שעה עד שעה.
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות. לחתוך את הבצק הקר ל- 3 חלקים.
  • על משטח נקי לפזר מעט קמח ולרדד כל חלק למלבן. למרוח מילוי ותוספות שאוהבים.
  • ניתן למרוח ביצה טרופה מלמעלה ולפזר מעט שומשום. להכניס לתנור לחצי שעה או עד שמזהיב.
  • לצנן מעט ולזרות אבקת סוכר.
  • בתיאבון ♥.

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: