עוגיות מלוחות יווניות עם שמן
מכון מנצח לעוגיות מלוחות יווניות,עם ארומה מופלאה.
אומנם המתכון הוא בגרמים ולא בכוסות אך לתוצאה מושלמת ואחידה מומלץ להשתמש במשקל ביתי.
מצרכים:
100 גרם שמן זית
60 גרם ברנדי
100 גרם סוכר
גרידת תפוז מתפוז אחד
60 גרם מיץ תפוז טבעי
370 גרם קמח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
70 גרם שומשום קלוי
עוגיות מלוחות עבאדי מתכון מושלם של תומר תומס
עוגיות שקדים מהירות
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.לוקחים 2 קערות,בקערה אחת שמים את כל הרטובים(שמן זית,ברנדי,סוכר,גרידת תפוז,מיץ תפוזים ומערבבים עד שהסוכר נמס.
בקערה שניה שמים את כל היבשים(קמח,קינמון,אבקת אפיה,אבקת סודה לשתיה,מלח) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. שופכים את קערת היבשים לקערת הרטובים ומערבבים בעזרת כף עד שכל הקמח נספג,יש להמנע מערבוב יתר כי אז השמן זית ייצא החוצה.
4. מחלקים את העיסה ל-18 כדורים וטובלים כל כדור בקערה עם שומשום קלוי עד לציפוי מלא.
5.יוצרים חור במרכז כל עוגיה ומעצבים לעיגול ושמים ב-2 תבניות אפיה עם נייר אפיה (חשוב לשמור על מרווחים.
6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות,ברגע שמזהיבות לכבות את התנור והשאיר את העוגיות בתנור למשך 5-10 דקות ואז להוציא.
סרטון עם מתכון נוסף לעוגיות מלוחות עם שומשום: