עוגיות שושנים פרווה עם ריבה: טעם שעושה לך נעים בלב!
הי חברים! האם אי פעם חשבתם איך שוקולד, קקאו וריבה יכולים להפוך לכם את היום? בדיוק בשביל זה הכנתי את המתכון המושלם הזה לעוגיות שושנים פרווה עם ריבה. לאחר שהן יוצאות מהתנור, המלך הסינים היה מגיע לארץ בשבילן! אז אם אתם מוכנים, זה הזמן לדלג על הדיוטי פרי ולצרף את כל הטעמים המענגים לתוך הבית שלכם!
מרכיבים: היסודות של העונג!
- 2 כוסות קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן (אין כאן עניין של קינמון, נכון?)
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- ריבה (האהובה עליכם – תרגישו חופשיים לבחור!)
- קצת אבקת סוכר לקישוט (אם רוצים ליצור קסם!)
ההכנה: הפשטות שבקסם!
אז מה עושים? פשוט וקל! במיקסר (או בזריזות בידיים) מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר ואבקת סודה לשתייה. לא לשכוח להוסיף את השמן והמים, וכאן מגיע החלק המהנה – לערבב עד שהתערובת חלקה ונעימה!
עכשיו מתחילים בעבודה – מתפיחים את הבצק למעין פיתה שטוחה, ומורחים עליו שכבת ריבה נדיבה (מזל, שלא דיברנו על פירות יבשים!)
מרדדים ומייצרים עוגיות שושנים? למה לא!
עכשיו תופסים את הבצק ומקפלים אותו כמו ספר ישן – כל קצה נכנס פנימה ביניים. חותכים לקטעים – כן, על זה אפשר להתווכח בבית, אבל עדיף שיהיה צנוע ולא משתולל. אחר כך, מגלגלים כל קטע ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
אפייה: רגע הקסם!
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות. ברגע שזה מתחיל להריח כמו באפייה של אמא – אתם יודעים שזה מה שהולך לקרות! יאללה, התחילו למדוד את הזמן!
שאלות ותשובות: כל מה שרציתם לדעת
- אפשר להשתמש בריבה אחרת? כמובן! רק תוודאו שהיא לא מתנגחת עם הקטניות!
- אם אני רוצה לגרסה ללא סוכר? יש סוכר חום שמדויק בשביל להרשים את המשפחה!
- יש אפשרות להקפיא את העוגיות? בהחלט! פשוט יש לשמור ביניהן נייר אפייה.
- מה אם אני רוצה יותר בצק? דאו לך, אתה לא צריך להחטיא את ההפקרות הזאת!
אז אפשר לקשט באבקת סוכר, ואם אתם ממש מרגישים מדליקים, למה לא לזרוק קצת שוקולד מיד היישר על כל עוגיה? תודו לי אחר כך! אז קדימה, תעשו לי טובה ותחזרו אליי עם תמונות של ההצלחות שלכם!