עוגיות שושנים שמרים של סבתא – מתכון ממכר
חני קונאשוילי משתפת אותנו במתכון ממכר של עוגיות שושנים שמרים.
מצרכים:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס שמן
3 ביצים
½1 כוסות סוכר
2 כוסות מים
מילוי וניל:
¾1 כוס חלב קר
1 כפית תמצית וניל
1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)
לסירופ:
½ כוס מים
¼ כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגיות שושנים מתכון היסטרי
עוגיות יו יו מתכון הורס
גביניות שמרים מטריפות!
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נערבב שמרים וקמח ונוסיף את הביצים, שמן, סוכר, והמים. נלוש היטב כמה דקות.
2. נשים בשקית את הקערה ונתפיח לשעה.
3. נוריד נפח ונחלק ל-4 כדורים.
4. נרדד למלבן ונמרח מילוי ואז נגלגל לרולדה. אפשר לפזר מלמעלה שוקולד צ'יפס. לא חובה.
5. כל רולדה נחתוך בגודל הרצוי. במתכון חותכים ל-5 חתיכות.
6. נסדר על נייר אפייה או באינגליש קייק משומן עם מעט מרווחים כי זה תופח.
7. נמרח ביצה מהולה במעט מים וכפית סוכר.
8. נתפיח כ-20 דקות.
9. נאפה ב-170 מעלות. אני אופה בטורבו. עד לקבלת צבע זהוב.
10. איך שהן יוצאות נבריש בסירופ פעמיים.