תפריט סגור

עוגיות שושנים – תומר תומס

עוגיות שושנים מתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לעוגיות שושנים

מצרכים:

1 שמנת חמוצה
1 פודינג וניל
3 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
2.5 כוסות (חד פעמי חם) של קמח מנופה
1 כוס סוכר לבן
200 גרם חמאה
1 אבקת אפיה

אבקת סוכר

אופן הכנה

1. שמים בקערת המיקסר את החמאה והשמנת החמוצה ומערבבים ,מוסיפים את החלמונים,אבקת אפיה,קמח ברגע שנוצר גוש בצק מפסיקים את פעולת המיקסר.
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח,מחלקים ל-3 ועוטפים את גוש הבצק שהכנו עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר.
3. מתחילים בהכנת המרנג: שמים בקערת מיקסר נקיה את החלבונים ומתחילים בהקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר,מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הפודינג עד לקבלת מרנג אחיד ואז מעבירים למקרר.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח מקומח ומרדיים כל חלק למלבן דק ומרדדים שליש מהמרנג שהכנו על מלבן הבצק ומגלגלים לצורת נקניק/רולדה.
5. מעבירים את הרולדות לנייר אפיה ועוטפים ומכניסים למקרר או למקפיא לחצי שעה.
6. מוציאים את הרולדות מהקירור וחותכים לעוגיות בעובי של בערך סנטימטר כפי שהוצג בסרטון ומסדרים על תבנית עם נייר אפיה.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15-20 דקות (עד שמילוי המרנג מתחיל להשחים.
8. נותנים לעוגיות להתקרר ומפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת העוגיות שושנים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!