Search

עוגיות שיבולת שועל ביתיות מושלמות ופריכות במיוחד

עוגיות שיבולת שועל ביתיות מושלמות ופריכות במיוחד

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

עוגיות שוקולד שיבולת שועל פריכות

זמן הכנה: כ- 30 דקות

מרכיבים:

  • 50 גרם חמאה מומסת או 1/3 כוס שמן (לגרסה פרווה)
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס שיבולת שועל (קוואקר להכנה מהירה)
  • 70-80 גרם שוקולד מריר קצוץ (רצוי עם אחוז מוצקי קקאו גבוה)

מתכונים נוספים

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח וסוכר: מתכון טעים בלי רגשות אשם
עוגיות שיבולת שועל בננה תענוג בריא
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ציפס ב-3 דקות

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הסוכר והחמאה המומסת (או השמן) עד לאיחוד.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון ומערבבים עד ליצירת בצק אחיד.
  5. מוסיפים את שיבולת השועל ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בבצק (ניתן לערבב בידיים).
  6. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ולשים היטב עד לפיזור אחיד.
  7. מרדדים את הבצק בידיים על נייר אפייה משומן לעלה דק (כחצי ס"מ).
  8. אופים בתנור כ-10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
  9. חותכים מיד את העוגיות לגודל הרצוי בעודן חמות.
  10. מצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבנית.

טיפ: אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.

בתיאבון!

צילום והכנה: עינב

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות