Search

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח וסוכר: מתכון טעים בלי רגשות אשם

עוגיות שיבולת שועל ללא קמח וסוכר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.8/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

שלום, אוהבי עוגיות! היום, יש לי פינוק שיגרום לבלוטות הטעם שלך לרקוד תוך שמירה על בריאות – עוגיות שיבולת שועל ללא קמח וסוכר. העוגיות האלה לא רק טעימות אלא גם עמוסות במרכיבים בריאים שאפשר להרגיש איתם טוב.

עוגיות שיבולת שועל היו קלאסיקה אהובה במשך דורות. הם ידועים במרקם הלעיס שלהם ובטעמים החמים והמנחמים שלהם. הטוויסט שלנו במתכון הקלאסי מבטל את הקמח והסוכר, מה שהופך אותו לפינוק נטול רגשות אשם.

איך להכין עוגיות שיבולת שועל בריאות ללא קמח וללא סוכר – הרכיבים

  • 2 בננות בשלות, מעוכות
  • 1 1/2 כוסות שיבולת שועל מגולגלת
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית (או חמאת האגוזים או הזרעים האהובים עליכם)
  • 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק
  • 1/3 כוס פירות יבשים (צימוקים, חמוציות או משמשים קצוצים)
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך, שקדים או אגוזי פקאן)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה אבל מוסיף ארומה מקסימה)

גודל הגשה, זמן הכנה ורמת מיומנות העוגיות
המתכון הזה מכין כ-12-15 עוגיות, תלוי בגודל שאתם אוהבים. זמן ההכנה הוא משב רוח, לוקח בערך 10 דקות לערבב הכל יחד. קושי? קל-פייסי, מתאים לכל חובבי העוגיות, גם אם אתה מתחיל.

עוגיות שיבולת שועל בלי קמח וסוכר – צעד אחר צעד

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב מועכים את הבננות הבשלות עד שהן נעימות וחלקות.
  3. מוסיפים לבננות המעוכות את חמאת הבוטנים, רסק התפוחים הלא ממותק ותמצית הוניל. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד יפה.
  4. מערבבים פנימה את שיבולת השועל המגולגלת, הפירות היבשים, האגוזים הקצוצים, המלח, הקינמון ואגוז המוסקט. הבצק צריך להיות סמיך ודביק.
  5. זורקים כפות מהבצק על תבנית האפייה המוכנה, ומעצבים אותן לעוגיות בעזרת גב הכף או האצבעות. העוגיות הללו לא יתפשטו הרבה במהלך האפייה, אז עצבו אותן כפי שתרצו שיצאו.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. העוגיות עדיין יהיו רכות כשהן יוצאות מהתנור אבל יתמצקו כשהן מתקררות.
  7. מניחים לעוגיות להתקרר על תבנית האפייה מספר דקות לפני שמעבירים אותן לרשת להתקררות מלאה.

יתרונות תזונתיים?
העוגיות הללו הן מעצמה תזונתית.

  • שיבולת שועל עמוסה בסיבים ומספקת אנרגיה בשחרור איטי.
  • בננות מציעות מתיקות טבעית ומינון של אשלגן
  • בעוד שחמאת אגוזים מוסיפה שומנים בריאים וחלבון. מצפה לך פינוק שהוא גם טעים וגם מזין.

טיפים מקצועיים לעוגיות בריאות לחלוטין

התאם אישית את העוגיות שלך עם התערובת האהובה עליך – שוקולד צ'יפס, פתיתי קוקוס או זרעי צ'יה הם כולם אפשרויות נהדרות.
השתמש בבננות בשלות למתיקות טבעית; כמה שיותר בשל, יותר טוב.
העוגיות הללו מגוונות להפליא, אז תהיו יצירתיים עם טעמי הטעם והתוספות שלכם.

לסיכום
הנה לכם – מנה של עוגיות שיבולת שועל טעימות ומזינות ללא קמח וסוכר המושלמות להשביע את השן המתוקה שלכם בצורה בריאה יותר. אפו מנה, שתפו אותם עם אנשים אהובים, או שמרו את כולם לעצמכם. תהנה מהפינוק ללא רגשות אשם

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות