דרגו את המתכון
מירי גולני משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת בננה ללא אפיה
- תחתית העוגה : (תבנית 24)
- 180 גר' ביסקויטים פתי-בר
- 150 גר' חמאה מומסת
- מלית
- 2 בננות רכות
- 200 גר' שמנת להקצפה 38%
- 70 גר' אבקת סוכר
- 500 גר' גבינת מסקרפונה עם זרעי וניל
- 15 גר' גלטין מקצועי להמיס ב- 50 גר' מי ברז, או להוסיף 4 כפות אבקת פודינג וניל
- 1 בננה לקישוט העוגה. מטפטפים עלייה מספר טיפות לימון
אופן ההכנה
- תחתית העוגה : מרסקים את הביסקויטים במעבד מזון .
- ממיסים את החמאה מספר דקות במיקרוגל .
- מערבבים את 2 התערובות, מוסיפים לתבנית המשומנת ומישרים .
- מכניסים את התבנית למקפיא, עד שהמלית מוכנה.
- ממיסים את הגלטין בכוס עם מי ברז ושומרים בצד.
- מועכים 2 בננות בקערה.
- בקערת המיקסר מכניסים את השמנת להקצפה ואבקת הסוכר. מקציפים מספר רגעים עד שהתערובת מוכנה .
- מפסיקים את המיקסר ומוסיפים את הבננות ממשיכים להקציף.
- אחרי מספר שניות שהבננות נבלעו בתערובת הקצפת, מוסיפים קופסת גבינה וממשיכים להקציף, אחרי מספר שניות שהגבינה נבלעה בתערובת הקצפת, מוסיפים את הגבינה השנייה וממשיכים להקציף עוד דקה עד שתיים.
- מכניסים למיקרוגל את הכוס עם הגלטין ל- 10 שניות, עד שהגלטין נמס. להשגיח להפסיק את המיקרוגל בזמן.
- מכניסים את הגלטין לתערובת הקצפת עם הגבינה ומקפלים עם מרית.
- יוצקים את התערובת לתבנית האפיה ומכניסים את התבנית למקרר. אחרי כשעתיים כשהעוגה התיצבה, ניתן לקשט אותה.
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת בננה: